ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός -Ξάνθη: Τηλεδιάσκεψη, το μεσημέρι, πέντε Ιατρικών Συλλόγων για την αύξηση των κρουσμάτων

Τηλεδιάσκεψη θα έχουν σήμερα το μεσημέρι οι πρόεδροι των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και από σημερα έχει τεθεί σε αυστηρή καραντίνα η τοπική κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης.

Ελεγχοι απο συνεργεία του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό

Στο μεταξύ, όπως τονίζεται από τις τοπικές διοικητικές και υγειονομικές αρχές της περιοχής τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των τοπικών φορέων στην πόλη της Ξάνθης, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και τις ορεινές περιοχές συνεχίζονται οι προληπτικές δειγματοληψίες από συνεργεία του ΕΟΔΥ, για την περαιτέρω διερεύνηση και εντοπισμό των εστιών της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του δήμου Ξανθης για τα κρούσματα κορωνοϊού

Ο δήμος Ξάνθης, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι το τελευταίο διήμερο, ο μέσος χρόνος αναμονής για τη δειγματοληψία είναι περίπου 10 λεπτά της ώρας και παρακαλεί τους πολίτες να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους συμμετέχοντας στη διαδικασία, ώστε να εντοπιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια οι εστίες, να απομονωθούν τα θετικά κρούσματα και να περιοριστεί στο μέγιστο η διασπορά του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ανάλογες δειγματοληψίες από συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούνται και σε όλες τις περιοχές του δήμου Μύκης, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υγειονομικών φορέων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS