Τέλος στη ζωή της έβαλε το βράδυ της Πέμπτης η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή, Πσεμισλάβ Γεζιόρσκι, μέσα στο κατάστημα κράτησης γυναικών Κορυδαλλού.
Η γυναίκα κρατούνταν, καθώς κατηγορούνταν ως ηθική αυτουργός στη δολοφονία του πρώην συζύγου της, η οποία είχε σημειωθεί στην Αγία Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αυτοκτόνησε στο μπάνιο, χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι.
Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.
Το χρονικό της δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή
Ο Πολωνός καθηγητής είχε δολοφονηθεί τον Ιούλιο του 2025, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα για να δει τα παιδιά που είχε αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του.
Λίγο πριν παραλάβει τα δύο ανήλικα παιδιά του, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Αγία Παρασκευή.
Από την πρώτη στιγμή, οι έρευνες των Αρχών στράφηκαν στο στενό περιβάλλον του θύματος.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η σχέση του καθηγητή με την πρώην σύζυγό του ήταν ιδιαίτερα προβληματική και είχε περάσει από πολλές εντάσεις.
Οι έρευνες και οι συλλήψεις
Η πρώην σύζυγος του θύματος εξετάστηκε επανειλημμένα από τις Αρχές.
Παρά την άρνησή της για εμπλοκή στην υπόθεση, οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα και σταδιακά άρχισαν να συγκεντρώνουν στοιχεία που τους οδήγησαν στη διαλεύκανση της δολοφονίας.
Στη συνέχεια προχώρησαν σε συλλήψεις, με την υπόθεση να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.
Ο ρόλος που της αποδιδόταν
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η πρώην σύζυγος του πανεπιστημιακού φέρεται να πίεζε τον 35χρονο νέο σύντροφό της να βρει άτομα που θα χτυπούσαν τον πρώην σύζυγό της.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να επιδίωκε να τον βγάλει από τη μέση.
Οι τέσσερις άνδρες που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία, ο φυσικός αυτουργός και οι τρεις συνεργοί, φέρονται να ομολόγησαν την εμπλοκή τους.
Στις καταθέσεις τους περιέγραψαν και τον ρόλο που, κατά τους ισχυρισμούς τους, είχε η πρώην σύζυγος του θύματος στην υπόθεση.
Σε εξέλιξη η προανάκριση για την αυτοκτονία
Μετά τον θάνατό της στις φυλακές Κορυδαλλού, οι Αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η κρατούμενη έβαλε τέλος στη ζωή της.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για το τραγικό περιστατικό μέσα στο κατάστημα κράτησης.







