Στον ανακριτή σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης -Αντιμέτωπος με 4 βαριές κατηγορίες για την υπόθεση Novartis

Στον ανακριτή σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης -Αντιμέτωπος με 4 βαριές κατηγορίες για την υπόθεση Novartis

Ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, θα βρεθεί στη 1:00 το μεσημέρι ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» έχει κληθεί σε απολογία στο πλαίσιο της αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τη στοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων (Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο κλπ.) στην υπόθεση Novartis.

Αντιμέτωπος με 4 βαριές κατηγορίες

Ο Κώστας Βαξεβάνης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Διώκεται για δύο περιπτώσεις κακουργηματικής συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, για πλημμεληματική συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία και συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος. Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του εκδότη έγινε μετά από αξιολόγηση και ανάλυση του τεράστιου υλικού της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην έρευνα της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς για τις παράνομες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας και της υπόθεσης εκβιασμού του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή από τον πρώην Υπουργό.

Οι κατηγορίες σε βάρος Βαξεβάνη σχετίζονται με τη φερόμενη σκοτεινή ανάμειξή του παρασκηνιακά, αλλά και με δημοσιεύματα προκειμένου να ενοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία στο σκάνδαλο πολιτικοί, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν ήδη από τις δικαστικές αρχές απαλλαγεί.

Προθεσμία αναμένεται να ζητήσει ο εκδότης

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να λάβει αντίγραφα της ογκώδους δικογραφίας που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες σελίδες, να ενημερωθεί για τα στοιχεία που έχουν συλλέξει σε βάρος του οι δικαστικές αρχές και να προετοιμάσει την απολογία του. Στις 11:00 το πρωί ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας στον Άρειο Πάγο για την ίδια υπόθεση αναμένεται να βρεθεί ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος επίσης έλαβε κλήση σε απολογία.

Η κα Αλεβιζοπούλου έχει ήδη δώσει προθεσμίες στους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους κατηγορούμενους στην υπόθεση με κεντρικό ερευνώμενο πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Αφού ολοκληρωθούν οι απολογίες των εκδοτών και των δημοσιογράφων, η ανακρίτρια αναμένεται να αποστείλει κλήσεις σε απολογία σε πρόσωπα από την εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς και στο τέλος στον πρώην Υπουργό. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ειδικό δικαστήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS