Κούγιας για δίκη Πισπιρίγκου: Εκπλήσσομαι που ξαφνικά επικράτησε πανικός με την ερώτηση στον κ. Ηλιάδη

Κούγιας για δίκη Πισπιρίγκου: Εκπλήσσομαι που ξαφνικά επικράτησε πανικός με την ερώτηση στον κ. Ηλιάδη

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση της Πάτρας και το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων, καθώς και για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία των παιδιών της, αναφέρθηκε στον σάλο που δημιουργήθηκε μετά την ερώτηση του στον εντατικολόγο, Ανδρέα Ηλιάδη, σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις.

«Οι γιατροί γνώριζαν πως το παιδί έγινε τετραπληγικό, αλλά το απέκρυψαν από τους γονείς»

Ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε τους λόγους που έκανε την ερώτηση σχετικά με την ψύξη του εγκεφάλου, λέγοντας πως όπως είχε ενημερωθεί εάν ένας άνθρωπος είναι βέβαιο πως θα πεθάνει, ψύχεται ο εγκέφαλος, για να μείνουν ατόφια τα όργανα.

Επιπλέον, είπε πως την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή, συνέβησαν διάφορα ανεξήγητα πράγματα.

«Είναι ανεξήγητο αυτό που συνέβη με την ερώτησή μου. Ο κ. Ηλιάδης είναι εντατικολόγος γιατρός στην Πάτρα. Ήταν ο γιατρός της Τζωρτζίνας, όταν έγινε η ανακοπή και τότε συνέβησαν ανεξήγητα γεγονότα. O αναισθησιολόγος έλειπε από το νοσοκομείο, ενώ εφημέρευε. Και όπως μου είπαν, εάν στα πρώτα 10 λεπτά δεν αναληφθεί ένα παιδί, οι βλάβες που γίνονται στον εγκέφαλο είναι πολύ σοβαρές. Όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, ο γιατρός ήρθε μετά από εκείνον. Μέσα σε 10 λεπτά το παιδί έγινε τετραπληγικό. Ο γιατρός είπε πως η προσπάθεια ανάληψης διήρκησε 55 λεπτά. Οι γιατροί γνώριζαν πως το παιδί έγινε τετραπληγικό αλλά το απέκρυψαν από τους γονείς. Εκείνοι αγκαλιάστηκαν και έκλαιγαν από τη χαρά τους, σύμφωνα με μάρτυρες», είπε αρχικά.

«Το παιδί το έβαλαν σε ασθενοφόρο και ο αναισθησιολόγος το συνόδεψε ο ίδιος. Εκεί το ανέμενε ο Ηλιάδης, στον οποίο έκανα μία μόνο ερώτηση, βασισμένη στην κατάθεσή του, εάν έψυξε τον εγκέφαλο. Εκπλήσσομαι που ξαφνικά επικράτησε πανικός με την ερώτηση. Δεν μπορούσε να μου απαντήσει εκείνη τη στιγμή. Εγώ είχα μαζί μου τη βιβλιογραφία που μου είχαν δώσει η τεχνική μου σύμβουλος, κ. Δημακοπούλου, και δύο εντατικολόγοι γιατροί, πως δηλαδή ο εγκέφαλος ψύχεται σε περίπτωση μεταμόσχευσης. Εάν ένας άνθρωπος είναι βέβαιο πως θα πεθάνει, ψύχεται ο εγκέφαλος, για να μείνουν ατόφια τα όργανα. Και ακολουθεί η διαδικασία της μεταμόσχευσης, εφόσον συμφωνήσουν οι γονείς», συμπλήρωσε.

«Οι γιατροί είπαν ψέματα πως πήραν παιδοκαρδιολόγο»

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως σε αυτήν την υπόθεση, υποπτεύεται όλους τους γιατρούς, γιατί έχει μείνει η εντύπωση πως η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκαν από την κ. Πισπιρίγκου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο γνωστός ποινικολόγος, «κανείς δεν λέει πως η Μαρία – Ελένη είχε κύρωση του ήπατος και λευχαιμία και πως η Ίριδα είχε καρδιακά νοσήματα και έφυγε στον ύπνο του.

«Η θέση μας είναι πως η Τζωρτζίνα έφυγε από λάθος γιατρού, γιατί μπήκε μέσα με σπασμούς. Είπαν ψέματα πως πήραν τηλέφωνο παιδοκαρδιολόγο, και εκείνη τους διέψευσε. Έπρεπε να κάνουν δύο εξετάσεις, μία νευρολογική και μία καρδιολογική. Η νευρολογική έγινε από έναν πολύ καλό γιατρό, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως μετά την εξέταση από εκείνον θα έπρεπε να πάνε το παιδί στους καρδιολόγους καθώς τα προβλήματά του ήταν βαριά καρδιολογικά. Η κ. Καρατζά που ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τα καρδιολογικά προβλήματα που είχαν τα κορίτσια, ήταν κατηγορηματική πως οι γιατροί από το Καραμανδάνειο, δεν την κάλεσαν αμέσως μόλις μπήκε στο νοσοκομείο αλλά μετά την ανακοπή. Από την καρδιά το παιδί, δεν θα έφευγε αλλά είχε πλέον βαριά προβλήματα ο εγκέφαλος».

Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας, η αμέσως επόμενη ενέργεια, όπως προκύπτει από την κατάθεση του κ. Ηλιάδη, ήταν πως προσπαθούσε να πείσει τους γονείς να δώσουν τα όργανα του παιδιού.

«Εδώ υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα. Όταν πανηγυρίζουν στο Καραμανδάνειο πως το παιδί σώθηκε, για ποιον λόγο ψύχεται ο εγκέφαλος. Γι’ αυτό τον ρώτησα με την επόμενη ερώτηση που αφορούσε τις μεταμοσχεύσεις, για το πόσες είχε κάνει. Και ου είπε 18 που είναι ένα μεγάλο νούμερο. Εγώ είμαι δότης οργάνων, από την ημέρα που οι γονείς ενός πελάτη μου έδωσαν τα όργανα του παιδιού τους για δωρεά και είδα πόσες ζωές σώθηκαν».

«Η τροπολογία που επρόκειτο να ψηφιστεί για το κόμμα Κασιδιάρη είναι συνταγματική ακροβασία»

Αναφορικά με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και τη θέλησή του να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Κούγιας είπε πως «είμαστε θύματα μίας ‘’επιστημονικής’’ τυχοδιωκτικής τοποθετήσεως διαφόρων Βουλών που έχουν έρθει μετά την Επταετία» και πως «η ‘’πόρτα του διαβόλου’’ για το κόμμα Κασιδιάρη και άλλους, άνοιξε τότε».

«Τώρα ο κ. Κασιδιάρης είχε δικαίωμα να συμμετάσχει και το κατάλαβαν αργά. Νομικά έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η τροπολογία που επρόκειτο να ψηφιστεί είναι συνταγματική ακροβασία. Εμένα αυτό μου κάνει εντύπωση είναι πως ο αντιεισαγγελέας είναι αριστερός και κεντροαριστερός. Το τι συνέβη στα 74 του και άλλαξε, δεν ξέρω».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS