Κρούσμα κορωνοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας

Κρούσμα κορωνοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας

Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές αρχές της Μυτιλήνης καθώς, όπως έγινε γνωστό, αναγνωρισμένος πρόσφυγας από τη Σομαλία στο ΚΥΤ της Μόριας βρέθηκε θετικός στον Covid- 19.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σήμερα το πρωί στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, επιβεβαιώθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, μετανάστης 40 ετών σομαλικής καταγωγής ο οποίος παραμένει απομονωμένος.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου με το προσωπικό του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ, αποτελούμενο από 41 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, να έχει ενεργοποιηθεί άμεσα.

Μάλιστα στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως επισημαίνεται, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχει ήδη ξεκινήσει η ενδελεχής ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 40χρονος έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα, είχε φύγει από το νησί τον Ιούλιο, ωστόσο, επέστρεψε στο τέλος Αυγούστου. Ειδικότερα, και σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Σομαλός είχε αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 17 του περασμένου Αυγούστου με δικαίωμα μετακίνησης που είχε ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας. Μάλιστα, στις 21 Αυγούστου βεβαίωσε την παρουσία του στην Αθήνα με καταγεγραμμένη εμφάνισή του σε Αστυνομικό τμήμα της Αττικής. Προφανώς λόγω αδυναμίας παραμονής στην Αθήνα και του «ανοικτού» χαρακτήρα της Μόριας επέστρεψε στη Μυτιλήνη. Ήδη, ξεκίνησε η ενδελεχής ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ο καταυλισμός θα τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό, κάτι που έγινε και σε ανάλογο περιστατικό στη ΒΙΑΛ στη Χίο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ