Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή τοξικοεξαρτημένων στην Αθήνα

Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή τοξικοεξαρτημένων στην Αθήνα

Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε δομή τοξικοεξαρτημένων του δήμου Αθηναίων που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για χρήστη που είχε παρουσιάσει συμπτώματα, τον είδαν οι γιατροί της δομής, έκανε τεστ και ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη ότι βγήκε θετικός, το πρώτο κρούσμα COVID.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη δομή για να κάνει τεστ και να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και περιοριστικά μέτρα, αν και στη δομή δεν μένει σταθερός αριθμός ανθρώπων.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

Σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρονται τα εξής: «Τα ξημερώματα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, ωφελούμενος του Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων παρουσίασε πυρετό και αφού η κατάστασή του εκτιμήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό της δομής διακομίστηκε με ασθενοφόρο ως ύποπτο κρούσμα Covid-19 στον Ευαγγελισμό για περαιτέρω διερεύνηση. Νωρίς το πρωί το Νοσοκομείο ενημέρωσε ότι το τεστ Covid-19 που του έγινε ήταν θετικό και ο ωφελούμενος παρέμεινε για νοσηλεία. Από εκείνη τη στιγμή ο Ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση. Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα), ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους από τους οποίους οι δύο είναι γιατροί και οι έξι νοσηλευτές».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS