Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω παρελάσεων - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Αθήνα και Πειραιά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω παρελάσεων - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Αθήνα και Πειραιά

.Σε ματαίωση των παρελάσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, οδήγησε η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τάση στους επιδημιολογικούς δείκτες άλλωστε επιμένει να είναι αυξητική το τελευταίο διάστημα καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και ο αριθμός των θανάτων και των νέων διασωληνώσεων ακολουθούν ανοδική πορεία. Ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός ήταν τραγικός με 63 θανάτους, 3651 νέα κρούσματα και 387 διασωληνωμένους.

Η διάδοση εμφανίζεται σταθερά αυξημένη τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο όμως και σε μια σειρά από περιφερειακές ενότητες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλία όπου ανησυχία προκαλεί η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ματαιώθηκαν οι παρελάσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικότερα, οι παρελάσεις ματαιώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς. Στις Σέρρες θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων, ενώ το στρατιωτικό σκέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Στην ίδια λογική και οι παρελάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης όπου θα παρελάσουν μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστου Μέτιου, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σ

Ματαιώθηκαν οι παρελάσεις μαθητικές και στρατιωτικές, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας. Παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε στα Καλάβρυτα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας αλλά ούτε και στο Μέτσοβο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, λόγω ανησυχίας για τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε αυτή θα συμμετάσχουν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ η διάρκειά της θα είναι μία ώρα. Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη η μαθητική παρέλαση εξαιτίας του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, σε ποιους δρόμους θα απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω παρελάσεων

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ σήμερα λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Δήμους του νομού Αττικής.

Στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί ως εξής:

Στον Δήμο Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 09.00 έως το τέλος της:

  • στη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·
  • στην οδό Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·
  • στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·
  • στη Λεωφόρο Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου·
  • στην Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Στον Δήμο Αθηναίων [Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών (Δοξολογία)], από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων:

  • στη Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Στη Λεωφόρο Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στον Δήμο Πειραιά, από τις 09.00 έως τις 14.00:

  • Στην 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.
  • Στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

 

Με αυστηρά μέτρα οι παρελάσεις

Σημειώνεται ότι οι παρελάσεις, στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν, θα γίνουν υπό αυστηρά μέτρα καθώς οι επιστήμονες έχουν ήδη απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις για την τήρηση αυτών.

Σε οδηγία του το υπουργείο Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS