Κύκλωμα εκβιαστών: «Με έβαλαν να μεσολαβήσω» – Τι λέει ο αρχηγός των μπράβων που έδειραν επιχειρηματία ύστερα από απαίτηση αστυνομικών

Κύκλωμα εκβιαστών: «Με έβαλαν να μεσολαβήσω» – Τι λέει ο αρχηγός των μπράβων που έδειραν επιχειρηματία ύστερα από απαίτηση αστυνομικών

Τα μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία και για αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες σε εστιατόριο στη Βούλα τον Ιανουάριο του 2022, φέρεται να είχαν προχωρήσει σε εγκληματικές επιθέσεις με άγριους ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών, κ.λπ., εναντίον τουλάχιστον 10 ιδιωτών, ύστερα από παραγγελίες άλλων προσώπων με τους οποίους τα θύματα είχαν οικονομικές διαφορές κι άλλες διαμάχες. Ακόμη, πωλούσαν προστασία σε δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις των θυμάτων των άγριων επιθέσεων, βιντεοληπτικό υλικό αλλά και δεδομένα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

Τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν ασχολούνται με πολεμικές τέχνες, ενώ ένα από αυτά πιάστηκε ύστερα από αγώνες πολεμικών τεχνών στους οποίους πήρε την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συμμορία είχε στρατιωτική δομή, με τα μέλη της να πηγαίνουν στα μαγαζιά σαν να παρελαύνουν, έτσι ώστε να προκαλούν τον τρόμο των ιδιοκτητών.

Έδειραν επιχειρηματία ύστερα από απαίτηση αστυνομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η συγκεκριμένη συμμορία έδειρε ιδιοκτήτη μάντρας ύστερα από απαίτηση δύο αστυνομικών.

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού αναφέρει ότι η συμμορία είχε «προσληφθεί» από αστυνομικούς προκειμένου να φοβίσει ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων, ο οποίος θα τους προμήθευε με Ι.Χ., το οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ στα χέρια τους.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι αφού κατέβαλαν χρήματα για Ι.Χ., δεν έβλεπαν ποτέ την αγορά τους να ολοκληρώνεται.

«Με έβαλαν να μεσολαβήσω»

Σε ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, υπάρχει μια συνομιλία με τον αρχηγό της συμμορίας, η οποία είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε η συμμορία.

«Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εμπορίας χρωστάει 15.000 ευρώ σε αστυνομικό, ο οποίος τα είχε δώσει ως προκαταβολή για να αγοράσει αυτοκίνητο στη γυναίκα του. Επειδή ούτε τους έφερε το αυτοκίνητο ούτε τους επέστρεψε τα χρήματα, έβαλαν εμένα να "μεσολαβήσω".

«Τον προειδοποίησα, αλλά…»

Τον προειδοποίησα μία, δεν έκανε τίποτα. Μία εβδομάδα μετά ξαναπήγα. Και τον ξεκινάω σε κάτι κλοτσομπουνίδια με το πιστόλι στο κεφάλι, ταβλιάζεται κάτω και βάζω δύο και λέω "τώρα στείλτε τον στην εντατική, μη σηκωθεί". Και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα. Του λέω "σ' το 'χα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική"».

«Δεν έχω καμία σχέση»

Από τη μεριά του ωστόσο ο ιδιοκτήτης της μάντρας περιγράφει στο MEGA πως δεν είχε σχέση με τη συγκεκριμένη συμμορία και πως οι άνθρωποι που τον ξυλοκόπησαν δεν ταιριάζουν στην περιγραφή των μπράβων.

«Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με μένα. Εγώ δεν έχω προβλήματα τέτοια. Με όλους τους πελάτες έχω προστριβές, έχω φασαρίες, έχω απειλές από πελάτες, αλλά δεν έχω, και πρώτα απ’ όλα δεν έχω εγώ τέτοιου είδους πελάτες. Κάθε μέρα μου έρχεται και κάποιος άλλος στο μαγαζί.

Ένας πελάτης φέρνει και δυο-τρεις δικούς του φίλους, έρχεται… τα λεφτά, τα λεφτά. Αλλά δεν έχει καμία σχέση. Ούτε ξέρω, ούτε γνωρίζω ποιοι είναι αυτοί. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που με χτύπησε. Νέος ήταν σε ηλικία. Ήταν κουκουλωμένος, δεν τον είδα καθόλου. Με καπέλο ήταν ο άνθρωπος, κατευθείαν δηλαδή δεν ήρθαμε σε τέτοια διάθεση. Και δεν φάνηκαν και γυμνασμένοι», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ