Κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια: Ποινική δίωξη σε 20 άτομα -Θεοδωρικάκος: Καμία επιείκεια στους επίορκους

Κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια: Ποινική δίωξη σε 20 άτομα -Θεοδωρικάκος: Καμία επιείκεια στους επίορκους

Την απαγγελία κατηγοριών για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών αδικημάτων, αποφάσισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε ασκήθηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία οι συλληφθέντες εμπλέκονται στο κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια και τις πλαστές ταυτότητες προς πολίτες τρίτων χωρών με σκοπό τη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη χώρα.

Από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στους 20 συλληφθέντες ασκήθηκε κατά περίπτωση ποινική δίωξη για:

Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών

Ακόμη ποινική δίωξη, κατά περίπτωση ασκήθηκε για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

Θεοδωρικάκος: Καμία επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του
«Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας», δήλωσε ο υπουργός Πρστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι ζήτησε από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με ενημέρωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή δυστυχώς επίορκων αστυνομικών.

Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε αυτό το κρίσιμο Υπουργείο ζήτησα διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς.
Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια. Θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί.

Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας.

Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών.

Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς, που αποδεικνύονται επίορκοι. Ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι, θα νιώσουν οι πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ενάντια στο έγκλημα όπου και αν βρίσκεται αυτό, για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS