Λαμία: Ερευνα της πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Λαμία: Ερευνα της πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Με ιδιαίτερη σοβαρότητα διεξάγεται η έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο, που ήταν υπεύθυνο για τα σχολικά γεύματα, στη ΒΙΠΕ Λαμίας.

Από το βράδυ της Κυριακής, με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, στη περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, χθες Δευτέρα 20/5, πήγε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο στις έρευνες.

Στο στόχαστρο των ερευνών, έχουν μπει πειστήρια και ίχνη από τους χώρους που παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατά την έναρξη της πυρκαγιάς κατάφεραν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο πριν φτάσουν στις δεξαμενές με προπάνιο που υπήρχαν .

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις Αρχές, είναι πολλά, με βασικό να είναι αυτό που αφορά στο πώς και πού ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά άρχισε πιθανότατα από κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια πήρε εκτάσεις, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αυτό να έχει αποδειχθεί.

Αν όντως συνέβη αυτό, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, θα κληθούν να απαντήσουν στο πώς επεκτάθηκε τόσο γρήγορα. Για παράδειγμα, εάν κάποιος είχε ρίξει κάποιο εύφλεκτο υγρό.

Σημαντικά στοιχεία ίσως δοθούν και από τυχόν βιντεοληπτικό υλικό που συλλέξουν. Αν υπήρχαν κάμερες στο εργοστάσιο οι οποίες καταστράφηκαν από τη φωτιά, αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα , καθώς το σημαντικό είναι το καταγραφικό το οποίο θα πρέπει να υποδείξουν είτε ο ιδιοκτήτης είτε ο υπεύθυνος ασφαλείας, σε ποιο σημείο βρισκόταν, κάτι το οποίο ενδεχομένως να έχει γίνει ήδη.

Παράλληλα υλικό θα αναζητηθεί και από άλλες επιχειρήσεις της περιοχής , σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν ίσως ύποπτες κινήσεις που έγιναν πριν την έναρξη της φωτιάς.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ