Λάρισα: Φίδια στις φοιτητικές εστίες - Αλλεπάλληλες καταγγελίες

Λάρισα: Φίδια στις φοιτητικές εστίες - Αλλεπάλληλες καταγγελίες

Γεμάτες από φίδια φαίνεται πως είναι οι φοιτητικές εστίες της Λάρισας, σύμφωνα με καταγγελίες που διαδέχονται η μία την άλλη το τελευταίο διάστημα.

Με βάση το onlarissa.gr, το τελευταίο συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου του 2024, όταν ένα φίδι μεγάλων διαστάσεων εμφανίστηκε και προκάλεσε πανικό.

Φοιτητές κάλεσαν την Πυροσβεστική, με το φίδι όμως να κρύβεται σε «τρύπα» του κτιρίου. Οι φοιτητές καταγγέλλουν πως, ενώ έχουν κάνει ενέργειες στη μέριμνα, δεν έχει γίνει το παραμικρό για την απομάκρυνση των ερπετών.

Τα σημαντικότερα προβλήματα με φίδια στην Ελλάδα - Τι πρέπει να κάνετε

Στην Ελλάδα, τα περισσότερα δαγκώματα από φίδια σημειώνονται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα σημαντικότερα προβλήματα να προκαλούνται από τις οχιές.

Στην Ελλάδα, από τα περίπου 70 είδη ερπετών που μπορεί να συναντήσει κανείς, μόνο 7 φέρουν δηλητήριο και είναι όλα τους είδη φιδιών. Τα 5 ανήκουν στην οικογένεια των Εχιδνιδών (Οχιές).

Πρώτο μέλημα μετά το δάγκωμα είναι να ακινητοποιηθεί το θύμα, για να μην μπει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος. Το ΕΚΑΒ συνιστά σε μια τέτοια περίπτωση, την όσο το δυνατόν γρηγορότερη μεταφορά του τραυματία σε νοσοκομείο, για εκτίμηση της κατάστασης από γιατρούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ