Λάρισα: Μεγάλη περιπέτεια για ένα ζευγάρι - Τους πήγαν... λάθος μωρό στο μαιευτήριο

Λάρισα: Μεγάλη περιπέτεια για ένα ζευγάρι - Τους πήγαν... λάθος μωρό στο μαιευτήριο

Μεγάλη περιπέτεια έζησε ένα ζευγάρι στη Λάρισα, καθώς στην πιο ευτυχισμένη τους στιγμή, αποδείχτηκε πως οι γονείς κρατούσαν στα χέρια τους ένα κοριτσάκι... που αποδείχτηκε ότι δεν ήταν δικό τους!

«Μέσα στην κούνια, εκεί που σου φέρνουν, που κουβαλάνε το μωρό, είχε το δικό μας το καρτελάκι, δε δώσαμε πολλή σημασία εκείνη την στιγμή και οκ έγραφε το όνομά της», είπε ο πατέρας, μιλώντας στο Mega. «Στείλαμε φωτογραφίες στους συγγενείς μας, το θήλασε κιόλας η γυναίκα μου, το πρώτο γάλα έδωσε στο μωράκι κανονικά».

Η 30χρονη γέννησε στις 18 Αυγούστου σε ιδιωτική μαιευτική κλινική στη Λάρισα. Κράτησε στην αγκαλιά της το μωρό της και το θήλασε, το ζευγάρι έβγαλε φωτογραφίες, τις έστειλε στους συγγενείς, ωστόσο την επόμενη ημέρα... έγινε η πλήρης ανατροπή: το μωρό που επί μία ολόκληρη ημέρα νόμιζαν ότι ήταν το δικό τους, τελικά ήταν η κόρη κάποιας άλλης γυναίκας που γέννησε την ίδια ημέρα, στο ίδιο μαιευτήριο.

«Την άλλη μέρα το πρωί, μας φέρνουν ένα άλλο μωρό. Το βλέπουμε καλά - καλά και λέμε: ‘τι γίνεται; Κάτι δεν πάει καλά’. Βγαίνω έξω στον διάδρομο και βλέπω το υποτιθέμενο δικό μας μωρό ας πούμε, να κατευθύνεται αλλού και εγώ έχω πάθει σοκ... και μας λέει η μαία: ‘το χθεσινό, ήταν άλλο μωρό’. Δηλαδή το δικό μας μωρό πήγε αλλού», ανέφερε ο πατέρας.

Παραμένουν σε σοκ και ζητούν εξέταση DNA

Οι γονείς παραμένουν αναστατωμένοι από την άνευ προηγουμένου περιπέτεια που πέρασαν. «Εγώ έχω και μια απώλεια μνήμης από το σοκ. Κάποια πράγματα δεν τα θυμάμαι. Με το που γέννησα, το είδα μετά που μου το έφεραν έτσι καθαρό και ντυμένο, δεν μου πήγε το μυαλό ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλά έρχεται την επόμενη ημέρα και βλέπω ένα μωρό και λέω: ‘ξεπρήστηκε;’, λέω: ‘κάτι έπαθε το παιδί’. Από την μια κάτι… δεν βλέπω τα ίδια, λέω «εντάξει, μπορεί και να είναι επειδή γέννησα τώρα, να είμαι κουρασμένη, να μην το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα’», λέει η μητέρα.

Στην περίπτωση της 30χρονης, αποδείχθηκε ότι το μητρικό ένστικτο είναι αλάνθαστο. Με το δικό της μωρό να καταλήγει στα χέρια μιας άλλης γυναίκας που μόλις είχε και αυτή γεννήσει, η οποία όμως, δεν κατάλαβε ποτέ το μπέρδεμα.

«Είχαμε μικρή κοιλίτσα, δεν είχαμε μεγάλη και λέγαμε: ‘πώς χώρεσε αυτό το μωράκι μέσα στην κοιλίτσα’. Είχε τρεισήμισι κιλά ήταν εκείνο, το δικό μας ήταν 2.660 και φαινόταν η διαφορά όταν τα έβαζες δίπλα, δίπλα ξεκάθαρα. Τα έχουμε φωτογραφία, 18 του μηνός θα δεις ένα άλλο μωρό και 19 του μηνός θα δεις ένα άλλο μωρό. Σαν να γυρνούσαμε έργο. Η άλλη (μητέρα) από ότι μας είπε η μαία, μας είπε ότι δεν έχει καταλάβει κάτι, γιατί ήταν από καισαρική και ήταν λίγο αναίσθητη, έτσι ναρκωμένη. Αυτό που έχει γίνει δηλαδή είναι τραγικό».

Το ζευγάρι από τη Λάρισα, με όσα συνέβησαν, διατηρεί επιφυλάξεις και ζητά να γίνει εξέταση DNA στο μωρό για να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους έφεραν τελικά στο μαιευτήριο, είναι πράγματι το δικό τους.

«Μίλησα με τον διευθυντή εκείνη την ώρα, η μαία πριν πάμε στον διευθυντή ήρθε πάνω στο δωμάτιο να μας πει ότι: ‘εγώ ήμουν αυτή που έκανα το λάθος, δεν το τσέκαρα’. Εντωμεταξύ το κατάλαβε αυτή, 19.30 η ώρα που μας το πήρε πίσω, το κατάλαβε, αλλά δεν ήρθε να μας πει τίποτα εκείνη την ώρα. Δηλαδή όταν έχεις τέτοιες ευθύνες δεν τσεκάρεις. Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα τώρα; Θέλουμε τεστ DNA και θέλουμε να το κάνουμε αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση εγώ, έστω και μία στο εκατομμύριο να έχει η γυναίκα μου μια αμφιβολία, την έβλεπα βασανιζόταν το βράδυ. Έχει αμφιβολίες, μου λέει: ‘Τώρα είναι αυτό; Δεν είναι αυτό ή έχει γίνει κάποιο λάθος πάλι;’».

Η θέση της κλινικής

Σε επικοινωνία του Mega με την κλινική, η οι υπεύθυνοι έδειξαν την ενόχλησή τους, αφού, όπως είπαν, οι δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς. Ωστόσο, επιφυλάχτηκαν για επίσημη απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Έχουμε προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες

Μιλώντας στο Mega, ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος θυμάτων, είπε ότι έχουν γίνει όλες οι νομικές ενέργειες κατά της κλινικής. «Έχουμε προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη και να υπάρξουν συνέπειες στους υπευθύνους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS