Λέκκας: Κανένας δεν περίμενε σεισμό 5,8 βαθμών Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Λέκκας: Κανένας δεν περίμενε σεισμό 5,8 βαθμών Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Η Επιτροπή εκτίμησης είχε κάνει εκτιμήσεις τέλος Ιουλίου για σεισμό μεγέθους 5,4 βαθμών, άλλα κανείς δεν περίμενε σεισμό 5,8 βαθμών τόνισε σήμερα για την ισχυρή σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο Κρήτης ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Λέκκας.

«Υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός, θα δούμε πως θα λύσουμε τα θέματα αυτά με τον καλύτερο τρόπο» διαβεβαίωσε ο κ. Λέκκας.

«Δε φαίνεται ότι θα υπάρχουν πολλές ζημίες, έκτος αν συνεχιστεί η δραστηριότητα και υπάρχουν ζημίες που δε φαίνονται με γυμνό μάτι». Κάλεσε τον κόσμο να μην μπει μέσα σε κτήρια, κυρίως σε παλιά κτήρια. «Κατασκευές 20 – 30 ετών πρέπει να είναι ασφαλείς» εκτίμησε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε «κεραυνό εν αιθρία» και «αναπάντεχο» τον σημερινό σεισμό 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. «Ήταν ένας σεισμός που δεν περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέκκας σε ερώτηση, αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε «τι να πει κανείς μετά από αυτό», για να συμπληρώσει: «Για την ώρα έχουμε μια σημαντική μετασεισμική ακολουθία η μεγαλύτερη δόνηση από τις οποίες ήταν 4,5 Ρίχτερ στις 09:37 και ο κόσμος πρέπει να είναι προσκεκτικος αποφεύγοντας τα παλιά κτίρια». Κατά την άποψή του, οι ζημιές θα περιοριστούν στη στενή περιοχή γύρω από το επίκεντρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ