ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας: Κανένας δεν περίμενε σεισμό 5,8 βαθμών Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Η Επιτροπή εκτίμησης είχε κάνει εκτιμήσεις τέλος Ιουλίου για σεισμό μεγέθους 5,4 βαθμών, άλλα κανείς δεν περίμενε σεισμό 5,8 βαθμών τόνισε σήμερα για την ισχυρή σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο Κρήτης ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Λέκκας.

«Υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός, θα δούμε πως θα λύσουμε τα θέματα αυτά με τον καλύτερο τρόπο» διαβεβαίωσε ο κ. Λέκκας.

«Δε φαίνεται ότι θα υπάρχουν πολλές ζημίες, έκτος αν συνεχιστεί η δραστηριότητα και υπάρχουν ζημίες που δε φαίνονται με γυμνό μάτι». Κάλεσε τον κόσμο να μην μπει μέσα σε κτήρια, κυρίως σε παλιά κτήρια. «Κατασκευές 20 – 30 ετών πρέπει να είναι ασφαλείς» εκτίμησε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε «κεραυνό εν αιθρία» και «αναπάντεχο» τον σημερινό σεισμό 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. «Ήταν ένας σεισμός που δεν περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέκκας σε ερώτηση, αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε «τι να πει κανείς μετά από αυτό», για να συμπληρώσει: «Για την ώρα έχουμε μια σημαντική μετασεισμική ακολουθία η μεγαλύτερη δόνηση από τις οποίες ήταν 4,5 Ρίχτερ στις 09:37 και ο κόσμος πρέπει να είναι προσκεκτικος αποφεύγοντας τα παλιά κτίρια». Κατά την άποψή του, οι ζημιές θα περιοριστούν στη στενή περιοχή γύρω από το επίκεντρο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Άγιος Νεκτάριος ο δημοφιλής

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Έτσι πορεύεται η Ελλάς

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS