Ελλάδα Πολεμικό Ναυτικό: Αύριο στη Λάρισα η κηδεία της Θάλειας - Το ξέσπασμα του πατέρα για το θάνατό της

Ελλάδα Πολεμικό Ναυτικό: Αύριο στη Λάρισα η κηδεία της Θάλειας - Το ξέσπασμα του πατέρα για το θάνατό της

Σήμερα αναμένεται, τελικά, να μεταφερθεί με C-130 στη Λάρισα η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας από την Ιταλία. Ο λόγος που καθυστέρησε η μεταφορά μία μέρα είναι επειδή η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να βγουν σχετικά σύντομα, κατόπιν και σχετικών πιέσεων από ελληνικής πλευράς προς τους Ιταλούς ιατροδικαστές, αλλά οι τοξικολογικές εξετάσεις θα αργήσουν καθώς η σχετική διαδικασία είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Φως στον μυστηριώδη και αιφνίδιο θάνατο της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή που έγινε την Τετάρτη στη Νάπολη της Ιταλίας.

Αναπάντητα ερωτήματα. Αυτά βασανίζουν τον πατέρα της Θάλειας Κορδαμπάλου που μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS και ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου. «Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει την Πέμπτη το μεσημέρι».

Ήταν το όνειρό της να φοιτήσει στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και μόλις είχε αρχίσει να το ζει. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια.

Έρχεται στην Ελλάδα η σορός

Τις επόμενες ώρες, η σορός της 19χρονης θα μεταφερθεί από τη Νάπολη στην ιδιαίτερή της πατρίδα, τη Λάρισα, εκεί όπου την Πέμπτη φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο».

Η 19χρονη πέθανε τρεις ημέρες αφότου παρουσίασε υψηλό πυρετό, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με το πλοίο Προμηθέας Ένα από τα σενάρια τα οποία εξετάζονται είναι αυτό της τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θάλεια κατανάλωσε σνακ στην Τυνησία μαζί με μία φίλη της. Οι κοπέλες ανέβασαν πυρετό, ο οργανισμός της Θάλειας όμως ήταν εξασθενημένος μετά από 5μερη καραντίνα λόγω κοροναϊού. Η κοπέλα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στην εντατική του νοσοκομείου στη Νάπολη.

Συντετριμμένοι, οι συγγενείς της 19χρονης, ζητούν απαντήσεις. Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται κυρίως το τριήμερο 18 – 21 Αυγούστου όταν το πλοίο είχε δέσει στην Τυνησία.

Το burger που μοιράστηκε

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία με τον χαμό της 19χρονης Θάλειας έγινε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου θερινού εκπαιδευτικού πλου μετά τον απόπλου από το Λαγκουλέτ της Τυνησίας και πριν τον κατάπλου στη Νάπολη.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, το γεύμα σε fast food του Λαγκουλέτ της Τυνησίας είναι αυτό που όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση στην άτυχη ναυτική δόκιμο, η οποία για άγνωστους προς το παρόν λόγους οδήγησε στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και στη συνέχεια στον θάνατό της.

Η άτυχη Θάλεια μοιράστηκε το ίδιο χάμπουργκερ, μάλιστα με μία από τις άλλες ναυτικές δοκίμους (έφαγαν από μισό) και ήπιαν το ίδιο μιλκ σέικ. Επιστρέφοντας στο ΠΓΥ Προμηθέας, εμφάνισαν και οι δύο συμπτώματα δηλητηρίασης. Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε.

15 περιστατικά δηλητηρίασης

Αξίζει να σημειωθεί πως το ιατρικό προσωπικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» μετά τον απόπλου από την Τυνησία διαχειριζόταν ταυτοχρόνως 15 περιστατικά δηλητηρίασης ναυτικών δοκίμων.

Η 19χρονη, που κατέληξε έπειτα από τη δραματική επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο Ντελ Μάρε της Νάπολης, παρουσίαζε επίσης πυρετό μέχρι 38-38,5 ο οποίος υποχωρούσε με τη λήψη αντιπυρετικών. Την περασμένη Τρίτη, ημέρα που η Θάλεια μεταφέρθηκε στο ιταλικό νοσοκομείο μετά τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, παρατηρήθηκε πρήξιμο στα πόδια της και το υγειονομικό προσωπικό θεώρησε ότι είναι σύμπτωμα πιθανής ουρολοίμωξης. Με τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, βράδυ Τρίτης 23ης Αυγούστου, η Θάλεια πήγε στο νοσοκομείο περπατώντας. Δυστυχώς, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία τις επόμενες ώρες. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το πρωί της Τετάρτης και πρωινές ώρες Πέμπτης 25ης Αυγούστου κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και το Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι βέβαιον ότι ουδείς είχε την εικόνα ότι η υγεία της 19χρονης αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο, ούτε πόσο κρίσιμη ήταν η κατάστασή της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS