ΕΛΛΑΔΑ

Στον καταυλισμό του Καρέ Τεπέ οι πρώτοι μετανάστες -Βρέθηκε ένας με κορωνοϊό

Η καταγραφή για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη νέα πρόχειρη δομή στο Καρά Τεπέ Λέσβου γίνεται στην είσοδο του καταυλισμού όπου έχουν τοποθετηθεί γραφεία στα οποία εργαζόμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες για το προσφυγικό - μεταναστευτικό καταγράφουν τα άτομα που εισέρχονται στον νέο καταυλισμό. Στο σημείο βρίσκονται και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Πριν την είσοδο των μεταναστών στον καταυλισμό γίνεται έλεγχος για κορωνοϊό. Οι πρώτοι 40 οδηγήθηκαν ήδη στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, όπου και ελέγχθηκαν ιατρικά από συνεργεία του ΕΟΔΥ. Ενας εκ των μεταναστών βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Οσοι βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό οδηγήθηκαν κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, που βρέθηκε στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ, όσοι μπαίνουν σε αυτή θα τους γίνεται rapid test κορωνοϊού. Όσα άτομα είναι συμπτωματικά ή διαπιστωθεί ότι είναι θετικά σε covid-19 θα μεταφέρονται σε ειδική δομή καραντίνας που είναι ήδη έτοιμη.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3000 ανθρώπους με πρώτη προτεραιότητα αυτοί οικογενειών και μελών ευάλωτων ομάδων.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS