Λέσxη Μπίλντερμπεργκ: Μια Ελληνίδα στο πιο ελίτ κλαμπ του πλανήτη - Ποια είναι η Νίκη Γουλίμη

Λέσxη Μπίλντερμπεργκ: Μια Ελληνίδα στο πιο ελίτ κλαμπ του πλανήτη - Ποια είναι η Νίκη Γουλίμη

Η Νίκη Γουλίμη αποτελεί τη μοναδική Ελληνίδα που συμμετέχει στο πιο ελίτ κλαμπ του πλανήτη: την 69η Σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Πρόκειται για την κόρη της διακεκριμένης επιστήμονα υπολογιστών και καθηγήτριας του Imperial College, Σοφίας Χλόης Δροσοπούλου, και εγγονή της συγγραφέως Αθηνάς Κακούρη.

Η εξέλιξη

Η Νίκη Γουλίμη σπούδασε στο Κέμπριτζ Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγγλική Φιλολογία. Εργάστηκε ως σύμβουλος στην Bain & Company και μεταπήδησε στο υπουργείο Γεωργίας της Αιθιοπίας, στον τομέα της πρόσβασης των μικροκτηματιών σε πιστοληπτικές υπηρεσίες, καθώς και σε μια ΜΚΟ στην Ουγκάντα. Ακολούθησε ένα μεταπτυχιακό στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου δημιούργησε μια fintech startup, τη Nova Credit. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσει το πρώτο διασυνοριακό γραφείο πίστωσης στην ανθρώπινη ιστορία. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα «πιστωτικό διαβατήριο», που θα ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για τη φερεγγυότητα και την πιστοληπτική ικανότητα όσων μεταβαίνουν στις ΗΠΑ, από όπου και αν προέρχονται.

Η εξέλιξη, από εκεί και πέρα, ήρθε ταχύτατα. Εξασφάλισε τη συνεργασία με την American Express και άρχισε να μπαίνει στο «ραντάρ» των επενδυτών. Συγκέντρωσε με μεγάλη ευκολία περίπου 70.000.000 δολάρια από επενδυτές όπως η General Catalyst, η Kleiner Perkins, η Index Ventures, η Y Combinator και πολλοί άλλοι.

Η 69η Διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Λισαβόνα με τη συμμετοχή 130 προσωπικοτήτων από 23 χώρες του πλανήτη. Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η τεχνητή νοημοσύνη. Καλεσμένος στη διάσκεψη ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI, δημιουργός του ChatGPT, Σαμ Άλτμαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS