Λιανεμπόριο: Ποια καταστήματα δεν θα ανοίξουν από τη Δευτέρα

Λιανεμπόριο: Ποια καταστήματα δεν θα ανοίξουν από τη Δευτέρα

Τη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τις μεθόδους click away και click in shop ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το λιανεμπόριο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Ποια καταστήματα του λιανεμπορίου δεν ανοίγουν τη Δευτέρα
Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν να ανοίξουν οριζόντια όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το «λουκέτο» λόγω της πανδημίας θα παραμείνει στα shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος), τα outlets, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Mετακινήσεις και από δήμο σε δήμο για ψώνια
Την ίδια ώρα, σε διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου προχώρησε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «για ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στη Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS