Λιγνάδης: Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού περνάει το μεσημέρι ο σκηνοθέτης - Σάλος αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του

Λιγνάδης: Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού περνάει το μεσημέρι ο σκηνοθέτης - Σάλος αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του

Καταβάλλεται άμεσα το ποσό της εγγύησης


Αποφυλακίζεται σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά και την εξασφάλιση των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, συγκέντρωσε ήδη το ορισθέν ποσό της εγγύησης και γύρω στο μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο και ο επί 17 μήνες προσωρινά κρατούμενος να βγει από τον Κορυδαλλό όπου είχε μεταφερθεί από το κατάστημα κράτησης Τρίπολης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. 

Σάλος αντιδράσεων για την αποφυλάκιση

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα της αποφυλάκισης του Λιγνάδη μονοπώλησε το ενδιαφέρον των χρηστών των social media με την πλειοψηφία να αποδοκιμάζει την ανακοίνωση της αποφυλάκισής του μέχρι το Εφετείο.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι βιαστής. Το ίδιο δικαστήριο του δίνει το ελεύθερο να είναι βιαστής» έγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς στον προσωπικό του λογαρισμό στο Facebook, ενώ ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης σχολίασε ειρωνικά την αποφυλάκιση του Λιγνάδη, γράφοντας: «Καλός πολίτης!»

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μπιμπίλας δέχτηκε με ικανοποίηση την καταδίκη του Λιγνάδη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

«Ένοχος ο Δημήτρης Λιγναδης! Σεβόμαστε την Δικαιοσύνη κι αυτό που αποφάσισε είναι μήνυμα για έναν καθαρότερο κόσμο, χωρίς κακοποιητικες εξουσίες και προσβολές της ελευθερίας του ατόμου!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα έγραψδε: «Ένοχος μεν, ελεύθερος με αναστολή εξω! ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ! Τα υπόλοιπα στην κρίση του κάθε πολίτη αυτής της δημοκρατικής χώρας».

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, Πρόεδρος, μέχρι προσφάτως του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ ο οποίος παρέδωσε στην εισαγγελία όλες τις καταγγελίες που έγιναν στο πλαίσιο του #MeToo, έγραψε: «Αηδία.Ντροπή. Όχι απελπισία παιδιά.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS