Lockdown: Επιστρέφει σταδιακά η ζωή - Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Με «6» σε καφέ και εστιατόρια

Lockdown: Επιστρέφει σταδιακά η ζωή - Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Με «6» σε καφέ και εστιατόρια

Τα βήματα προς την ελευθερία είναι πλέον πιο γοργά. Από σήμερα είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ στον κοντινό ορίζοντα είναι και το «τέλος» των SMS, καθώς τα μηνύματα καταργούνται από τις 15 Μαΐου.

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, που έχουν αρχίσει να «θωρακίζουν» τον κόσμο, επιτρέπουν πλέον το άνοιγμα των κλειστών μέχρι πρότινος θυρών προς την ελευθερία, ενώ άλλο ένα βήμα είναι φυσικά και το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου.

Οσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, από σήμερα απελευθερώνονται εντός της περιφερειακής ενότητας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS -Τι ισχύει με τα μηνύματα στο 13033

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πολίτης που θέλει να μετακινηθεί από τον ένα Δήμο στον άλλο, δεν θα χρησιμοποιεί SMS. Τα μηνύματα στο 13033 παραμένουν. Τα περίφημα SMS θα μας «αποχαιρετήσουν» από τις 15 Μαΐου μαζί φυσικά με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε χθες ότι επιτρέπονται από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά διευκρίνισε ότι παραμένει η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

SMS με κωδικό 6 την Κυριακή του Πάσχα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά και στην Κυριακή του Πάσχα και επισήμανε ότι μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα, επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση όμως, θα γίνεται και πάλι μέσω SMS με τον κωδικό 6 στο 13033. Βέβαια το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεν άλλαξε. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ισχύει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Μήνυμα με κωδικό 6 και για την εστίαση

Ωστόσο από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου όταν και ανοίγουν σε εξωτερικούς χώρους τα καταστήματα εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Η μετακίνηση όσων θέλουν να βρεθούν σε ένα εστιατόριο ή ένα καφέ θα γίνεται με χρήση SMS και συγκεκριμένα του κωδικού 6 στο 13033. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ βέβαια, θα κλείνουν νωρίτερα και το αργότερο ως τις 10.45 μμ. θα πρέπει να έχουν κατεβάσει ρολά. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, διευκρίνισε ότι επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους. Από την άλλη, απαγορεύεται η μουσική στα καταστήματα αυτά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS