ΕΛΛΑΔΑ

Λουράντος: «Κινέζοι παίρνουν κουτιά με μάσκες από τα φαρμακεία στην Ελλάδα - Τις προωθούν στην Κίνα»

Για τις περιζήτητες πλέον χειρουργικές μάσκες στα φαρμακεία της πρωτεύουσας μίλησε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Οπως τόνισες μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» έλλειψη υπάρχει αν θέλει κανείς να πάρει 50 μάσκες. Αυτή την έλλειψη την προκαλούν οι Κινέζοι που παίρνουν κουτιά ολόκληρα που τα εξάγουν στη χώρα τους.

«Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη μασκών στο εμπόριο ή στα φαρμακεία αλλά οι μικρές ποσότητες που μας στέλνουν σε σχέση με αυτές που ζητάμε», σημείωσε ο κ. Λουράντος, ενώ περιέγραψε και ένα πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε εντός του δικού του φαρμακείου όταν 15 Κινέζοι αποβιβάστηκαν από ένα βαν.

«Με το που μπήκαν οι Κινέζοι έφυγαν οι πελάτες. Πήραν ό,τι μάσκα βρήκαν και ό,τι απολυμαντικό για τα χέρια δεν φαντάζομαι για να τα χρησιμοποιήσουν αλλά για να τα στείλουν στην πατρίδα τους», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό.

«Να μην πανικοβάλλεται κανείς αν δεν βρίσκει μάσκες»
Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο «δεν πρέπει να πανικοβάλλεται κανείς αν δεν βρει μάσκα σε φαρμακείο. Η χειρουργική μάσκα προφυλάσσει τους γύρω μας αν νοσούμε. Για παράδειγμα ο χειρουργός που φοράει τη μάσκα τη φοράει για να μην μεταδώσει ασθένεια στο άτομο που χειρουργεί».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών εξήγησε ότι «ο ιός μεταδίδεται είτε από στόμα είτε από τη μύτη είτε από τα μάτια. Εχουμε τα χέρια που χαιρετούμε και κάνουμε διάφορα πράγματα, αν δεν τα πλένουμε και τα βάζουμε στο στόμα στη μύτη ή στα μάτια θα έχουμε πρόβλημα».

Ωστόσο επιβεβαίωσε αρκετοί είναι και εκείνοι που «παίρνουν μάσκες χωρίς λόγο όπως επίσης και τα αντιικά φάρμακα. Το βράδυ του Σαββάτου ήρθε κόσμος να πάρει Tamiflu χωρίς συνταγή επειδή τους είπαν κάποιοι να τα πάρουν για να τα έχουν σπίτι τους ή επειδή κάποιος έχει πυρετός γύρω τους και πρέπει να πάρουν οι άλλοι για να προστατευτούν».

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS