Κοροναϊός-287 νέα κρούσματα -Μαγιορκίνης: Μας ανησυχεί η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων

Κοροναϊός-287 νέα κρούσματα -Μαγιορκίνης: Μας ανησυχεί η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων

Υψηλός εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, 287, που ανακοινώθηκαν και σήμερα για την χώρα μας από τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού εξέφρασαν αμφότεροι την αγωνία τους για την μεγάλη διασπορά στη χώρα, αλλά και την αύξηση των διασωληνωμένων.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξέφρασε πρωτίστως την ανησυχία του για τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, ο οποίος αυξάνεται καθημερινά, δείχνοντας όχι μόνο ότι η πανδημία είναι εδώ, αλλά παραμένει επιθετική.

Η αύξηση των κρουσμάτων και η αλλαγή της πορείας του κοροναϊού μας θυμίζει ότι η πανδημία είναι εδώ, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι έχει αυξηθεί η ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων και τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Η υπερμετάδοση που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες δείχνει ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Επεσήμανε πως όταν υπάρχει υπερμετάδοση σε χώρους εργασίας είναι ευκολότερη η ιχνηλάτηση.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως στη μελέτη ούτε ο γιατρός αλλά ούτε ο ασθενής ξέρουν αν έγινε χορήγηση του placebo. Σε περίπτωση παρενέργειας, εξετάζεται αν μπορεί να αποδοθεί στο εμβόλιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν σταματά η μελέτη απλά δεν εμβολιάζονται καινούρια άτομα. «Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ασφάλεια των εθελοντών», τόνισε.

Άρση lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο

Την άρση του ειδικού περιοριστικού καθεστώτος που επεβλήθη σε Πάρο και Αντίπαρο λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη.

Στα 287 τα κρούσματα

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 287 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 11 (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. 111 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS