Μαγιορκίνης: Σαφείς οι τάσεις αποκλιμάκωσης -Οδεύουμε προς επιστροφή στην κανονικότητα

Μαγιορκίνης: Σαφείς οι τάσεις αποκλιμάκωσης -Οδεύουμε προς επιστροφή στην κανονικότητα

Για αποκλιμάκωση της πανδημίας μίλησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μειώθηκαν παγκοσμίως οι διαγνώσεις κατά 21% την τελευταία εβδομάδα, ενώ πρόκειται για την τρίτη εβδομάδα μείωσης στο παγκόσμιο κύμα της Όμικρον. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 7%, ενημέρωσε ο καθηγητής.

Στην Ευρώπη, είπε ο κ. Μαγιορκίνης, η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει σημεία συρρίκνωσης, με μείωση κατά 20% στις διαγνώσεις όσο οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου παρέμειναν σταθεροί.

Η διασπορά της επιδημίας υποχωρεί, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με μόνο 7 από τις 47 χώρες να παρουσιάζουν επιδείνωση, ενώ 19 χώρες δείχνουν σημαντική βελτίωση.

Στην Ελλάδα, είπε ο καθηγητής, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των διαγνώσεων παρέμεινε σταθερός, αλλά παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση σχετικά με τους θανάτους, της τάξης του 20%.

Η πίεση, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, δείχνει σαφή σημεία αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών σε ΜΕΘ έδειξε υποχώρηση 7%, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των εισαγωγών και αυξήθηκε ο αριθμός των εξιτηρίων.

Συνεπώς, κατέληξε ο καθηγητής Μαγιορκίνης, η εξέλιξη της πανδημίας φαίνεται πως οδεύει σύμφωνα με τις βασικές προβλέψεις και πως κατευθύνεται προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση, που είναι λογικό ότι θα εξακολουθήσει, αναμένουμε και την επιστροφή στην κανονικότητα», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στην Ελλάδα 19.504 νέα κρούσματα, σημειώθηκαν 93 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο και 484 είναι οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS