Μαγιορκίνης: Αυτός είναι ο λόγος που «ανοίξαμε» τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Μαγιορκίνης: Αυτός είναι ο λόγος που «ανοίξαμε» τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Απάντηση στις αιτιάσεις της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, σχετικά με την απόδοση του lockdown και τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στο «άνοιγμα» των διαδημοτικών μετακινήσεων για τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από σήμερα, το πρωί του Σαββάτου 3 Απριλίου, έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής

Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγειας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της τακτικής, εβδομαδιαίας επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση με την κυρία Λινού. Υπάρχουν βέβαια οι διαφορετικές απόψεις. Το βασικό στοιχείο, όταν λήφθηκε η απόφαση για το lockdown εκεί γύρω στο Φεβρουάριο, ήταν κατ’ αρχήν, ότι θέλαμε ο κόσμος να μείνει στο σπίτι του, με σκοπό να περνάει το χρόνο του με τις οικογένειές του.

Σε αυτή τη φάση τώρα, όπου και κόπωση υπάρχει και ο κόσμος έχει αυξήσει τις συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά, εμείς αυτό που θέλουμε να προτείνουμε ως εναλλακτική λύση, είναι να βγει έξω με την οικογένειά του, να περπατήσει στην εξοχή, να περπατήσει σε ανοιχτούς χώρους και να αποφύγει τις συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά.

Ο σκοπός δεν είναι, λοιπόν, να πάνε να κάνουν διαδημοτικές μετακινήσεις και να βρεθούν με άλλους από άλλες περιοχές, αλλά να περπατήσουν στην εξοχή, να πάρουν αέρα και αυτό είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να βελτιωθεί και η ψυχική τους υγεία.

Αυτή είναι η λογική των διαδημοτικών μετακινήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε και εμείς από την πλευρά μας να αποδώσει καρπούς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ