Μαγιορκίνης: Μάσκες στα παιδιά 10-19 χρονών στα σχολεία

Μαγιορκίνης: Μάσκες στα παιδιά 10-19 χρονών στα σχολεία

Για την ανησυχία του σχετικά με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό στην χώρα μας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ο χαρακτηριστικά ανέφερε ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πάνω από 200 τις τελευταίες 3-4 ημέρες, ενώ υπάρχει μια 17χρονη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ το οποίο όπως εξήγησε είναι αναμενόμενο όσο μεγαλώνει η διασπορά στην Ελλάδα στις νέες ηλικίες, ενώ ανησυχία προκαλούν και τα ορφσνά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα.

Μοντέλο Πόρου- Πάρου και στην Αθήνα σύντομα

Επιπροσθέτως, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας δήλωσε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ανεβούν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα δεν σταθεροποιούνται κάτω από 200, τότε  ενδεχομένως να δούμε αύξηση των μέτρων και στα αστικά μέτρα, ενώ όσον αφορά με τα νέα μέτρα επισήμανε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση αν και για την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα είναι επαρκείς καθώς θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες.

Άνοιγμα σχολείων

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε πως θα πρέπει να δουν πολύ προσεκτικά τον τρόπο που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω 2ου κύματος, ενώ ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα και μίλησε για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες το οποίο θα εισηγηθεί με βάση το τι έγινε στο Ισραήλ και άλλες χώρες.

Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία (να σπάσει η πυκνότητα της τάξης), θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10–19 και όταν τα νούμερα του 2ου κύματος αρχίζουν και πέφτουν τότε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα. 

Προφυλάξεις για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι έχουν εκτεθεί σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις (bar, club κλπ) θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί και αν μάλιστα έχουν στο περιβάλλον τους άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Τότε  θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή μαζί του και ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνουν και ένα τεστ, ενώ στο χώρο εργασίας θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Σχετικά με το καλό σενάριο σχετικά με την επιδημία στην χώρα μας όπως επισήμανε είναι να δούμε μια σταθεροποίηση και μια συρρίκνωση των κρουσμάτων, ενώ αναφέρθηκε  και σε ένα πιθανό εμβολιασμό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS