Μαγιορκίνης: Σε 15-20 ημέρες θα έρθει κι άλλη χαλάρωση μέτρων

«Η Όμικρον είναι 5 φορές λιγότερο νοσογόνος.-τα περίπου 20.000 κρούσματα της Όμικρον αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 κρούσματα της Δέλτα,» ανέφερε χαρακτηριστικά


Αισιόδοξος για το κύμα του κοροναϊού στη χώρα εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο καθηγητής προανήγγειλε ότι τις επόμενες 15-20 ημέρες πιθανότατα να δούμε κάποια περεταίρω χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο, όπως είπε τα μέτρα που αφορούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα αναστραφούν. «Θεωρώ ότι στις 15-20 μέρες ότι θα δούμε αναστροφή κάποιων μέτρων, ωστόσο το πως θα το χειριστεί η επιτροπή δεν μπορώ να το πω εκ των προτέρων. Η πρόβλεψη είναι θετική για να δούμε αποκλιμάκωση των μέτρων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαγιορκίνης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη μερική χαλάρωση των μέτρων από αύριο, Δευτέρα, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι βλέπουμε μια αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Για το ζήτημα με τη μουσική, εξήγησε ότι η ένταση της μουσική κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε δυνατά και αυτό προκαλεί την αύξηση των σωματιδίων στον αέρα. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι τους επόμενους 1-2 μήνες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων.

«Η Όμικρον είναι 5 φορές λιγότερο νοσογόνος. Τα περίπου 20.000 κρούσματα της Όμικρον αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 κρούσματα της Δέλτα,» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε, όμως, ότι οι θάνατοι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα σε όσες χώρες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, οι άνθρωποι που είναι πάνω από τα 70, αν δεν εμβολιαστούν, κινδυνεύουν. Ο ιός θα παραμείνει και μπορεί να έρθει και άλλο στέλεχος μέσα στο έτος και γι’ αυτό «οι άνω των 70 ετών θα αποτελούν πάντα πηγή στρες για το ΕΣΥ», επεσήμανε.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS