Μαγνησία: Φωτιά στο Βελεστίνο - Έφτασαν στα σπίτια οι φλόγες, εστάλη μήνυμα 112

Μαγνησία: Φωτιά στο Βελεστίνο - Έφτασαν στα σπίτια οι φλόγες, εστάλη μήνυμα 112

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, η μάχη που δίνεται είναι μεγάλη για να περιοριστεί η φωτιά, ενώ υπάρχει ανησυχία για κτηνοτροφικές μονάδες που είναι κοντά στη φωτιά.

Στα σπίτια οι φλόγες - Μήνυμα από το 112

Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια. Επί τόπου έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο και έξι οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.
Παράλληλα, μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα εστάλη στους κατοίκους σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών.

Ειδικότερα, στο μήνυμα αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα, στον δρόμο προς Αερινό.

«Τα πρώτα σπίτια στην αρχή του Βελεστίνου θα εκκενωθούν, με τους κατοίκους να προωθούνται προς το κέντρο», είπε στο Magnesianews.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλληκάρης, τονίζοντας ότι η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται.

Φωτιά μαίνεται και στον Κρόκιο Αλμυρού, σε αγροτική έκταση, όπου έχουν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο. Για την ώρα, δεν απειλείται ο οικισμός.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Αλμυρού – στο 293ο χλμ- με τις φλόγες να περνούν πάνω από τη νησίδα της Εθνικής Οδού, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ