Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη εναέρια μέσα -Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις επόμενες ώρες

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη εναέρια μέσα -Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις επόμενες ώρες

Δύσκολη νύχτα πέρασε το νησί της Ρόδου. Η φωτιά, παρά τις πολύωρες προσπάθειες στη διάρκεια της ημέρας, δεν έχει ελεγχθεί, μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου, έχοντας προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Για την αντιμετώπισή της θα ξεκινήσουν ξανά ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη, με το πρώτο φως του ήλιου· στην περιοχή ωστόσο παρέμειναν και συνέχισαν τη νύχτα τη μάχη με τις φλόγες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές.

Στην δασική πυρκαγιά της Ρόδου επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ με το Beriev-200 και 6 Ε/Π (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τις επόμενες ώρες οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 56 πυροσβέστες και 14 οχήματα που προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Κατά πληροφορίες, υπάρχουν τρία πύρινα μέτωπα. Όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ήδη έχουν ξεκινήσει από τον Πειραιά πλοίο με ενισχύσεις της πυροσβεστικής και από την Κρήτη με τεχνικούς.

«Ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου.

Φωτογραφίες από τη φωτιά στη Ρόδο

Από το απόγευμα της Κυριακής, εκκενώθηκε η Κοιλάδα των Πεταλούδων, από εργαζομένους και επισκέπτες, και το στρατόπεδο Καλαμώνα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την φωτιά και να μη εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλουδών.

Οι αρχές προχώρησαν σε προληπτικοί εκκένωση της Ψίνθου, της Μαρίτσας και της Δαματριάς. «Η φωτιά στην Ψίνθο είναι 200 μέτρα από τα σπίτια. Βλέπω τη φωτιά πάνω από το βουνό να καίει τα πάντα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN o πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Κωστομοίρης, ο οποίος παραμένει στο χωριό ενώ σχεδόν το 90% έχουν εγκαταλείψει τα σπίτι τους μετά το μήνυμα του 112 που καλούσε σε εκκένωση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS