Μανωλόπουλος: Θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας με τον δυσάρεστο τρόπο αν δεν εμβολιαστούμε

Μανωλόπουλος: Θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας με τον δυσάρεστο τρόπο αν δεν εμβολιαστούμε

Την άποψη ότι ο στόχος να χτιστεί τείχος ανοσίας στην Ελλάδα μέσω του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έχει χαθεί, εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για μια «δύσκολη ερώτηση και πολύ δύσκολη εξίσωση» η προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Παράλληλα, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Κυριακής (17/10) στο Mega, είπε πως κανένας δεν έχει καταφέρει τους τελευταίους να βρει μια προσέγγιση που να είναι αποτελεσματική στο θέμα. «Πράγματι, αυτό είναι η βάση του προβλήματος», υπογράμμισε, τονίζοντας ακόμη ότι υπάρχουν ακόμα 2-2,5 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας.

Οπως σημείωσε, μπορεί να πάμε με τον εγγλέζικο τρόπο, «να πάμε και να δείξουμε το δράμα που σημαίνει κάθε ένας από τους θανάτους. Ισως αυτό να συγκινήσει και ίσως λίγο τρομάξει μερικούς από αυτούς που έχουν ακόμα αμφιβολίες. Γιατί τώρα το περνάμε σαν μια είδηση, ένα δελτίο Τύπου...», σημείωσε για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώνονται τα θύματα της πανδημίας.

Στο ερώτημα τι άλλο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να τους πείσει, ο καθηγητής ήταν σαφής: «Υπάρχει ένα όριο ‘’εκμαυλισμού’’ που μπορούμε να ωθήσουμε την κοινωνία. Δώσαμε το καλοκαίρι 150 ευρώ στους νέους. Τι να κάνουμε τώρα; Να δίνουμε 500 ευρώ για να εμβολιάζονται; Κάτι άλλο που μπορεί να γίνει, είναι να βγει κάποιος να αναλύσει το κόστος που έχει κάθε άτομο, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, πόσο στοιχίζει την ημέρα. Ενας μέσος ανεμβολίαστος που θα φτάσει στη ΜΕΘ και θα μείνει εκεί μια εβδομάδα, ή δέκα μέρες, μπορεί να σημαίνει 50.000 ευρώ, ή 100.000 ευρώ. Τα κόστη αυτά είναι πολύ μεγάλα».

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο ο στόχος για τείχος ανοσίας με εμβολιασμό, νομίζω έχει χαθεί. Είναι πολύ δύσκολο. Βέβαια, κάθε ένας που εμβολιάζεται, είναι κέρδος τόσο για τον ίδιο όσο και για την κοινωνία. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από τη φυσική ανοσία. Αρκετοί θα μολυνθούν, κάποιοι θα φτάσουν στις ΜΕΘ, και θα φτάσουμε στην ανοσία μέσα από αυτό τον έμμεσο, δύσκολο και πολύ δυσάρεστο τρόπο, δυστυχώς...».

Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει μια μικρή βελτίωση στους νέους εμβολιασμούς. Επίσης, όσον αφορά τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού και το πότε θα τα έχουμε, απάντησε: «Είναι φάρμακα που τα παίρνουμε νωρίς, αμέσως μετά τη νόσηση, δηλαδή τρεις-τέσσερις ημέρες μετά την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, ή μπορεί καν χωρίς συμπτώματα. [...] Τα φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα, ενδεχομένως να είναι στην Ευρώπη πριν το τέλος της χρονιάς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ