Μάνος Δασκαλάκης: Η Πισπιρίγκου από τον Κορυδαλλό ρωτούσε τι κάνω - Γενικά υπήρχαν απειλές

Μάνος Δασκαλάκης: Η Πισπιρίγκου από τον Κορυδαλλό ρωτούσε τι κάνω - Γενικά υπήρχαν απειλές

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, άρχισε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκουγια την ανθρωποκτονία της κόρης της, Τζωρτζίνα. 

«Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου», τόνισε ο μάρτυρας. 

Ο μάρτυρας, εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, αρχίζοντας την κατάθεση του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της σχέσης του με την κατηγορούμενη, λέγοντας πως ήταν μία καλή μητέρα, υπόδειγμα.

«Συνάψαμε γρήγορα μία σχέση. Αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα παιδί. Ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα στις 31/10/2013. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι, δεν υπήρξε πρόβλημα. Ήταν πολύ καλή μητέρα. Μετά από δύο χρόνια, γεννήσαμε και την Μαρία Ελένη μέχρι το 2019 που απεβίωσε στο Ελπίδα. Μετά από ένα χρόνο έμεινε έγκυος στο τρίτο μας παιδί, μέχρι και που εκείνο απεβίωσε (2021)», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην έναρξη της κατάθεσης του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πρώτα σύννεφα στη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και σε ένα τσακωμό που είχε με την κατηγορούμενη, με αφορμή μίας εξωσυζυγικής σχέσης, παραδεχόμενος πως χειροδίκησε σε βάρος της. 

«Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτόν τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε», τόνισε ο μάρτυρας.

Μετά από αυτό, τον θάνατο δηλαδή της Ίριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης τόνισε ότι επέστρεψε σπίτι. «Έχω κάνει ένα λάθος στην κατάθεση μου. Είπα ότι γύρισα μετά από 2-3 μέρες στο σπίτι, αλλά πρέπει να ήταν γύρω στις 10 μέρες. 

Στις συζητήσεις μας με την κατηγορουμένη μου είπε ότι «θέλω να μείνεις για μένα εδώ». Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει κι έφυγα πάλι από το σπίτι» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Η Τζωρτζίνα

Ο μάρτυρας περιέγραψε την κόρη του, Τζωρτζίνα ως ένα υγιέστατο παιδί μέχρι και να προκύψουν τα προβλήματα υγείας κάτι που χαρακτήρισε ξαφνικό. 

Όπως περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου, τον κάλεσε και του είπε ότι το παιδί είχε σπασμούς. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της, για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος covid-19, έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Εκείνη η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν», τόνισε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας ερωτώμενος και από την έδρα είπε πως δεν τους εξήγησαν οι γιατροί πως μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς και περιέγραψε πως ενημερώθηκε για την ανακοπή. 

«Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει «τρέχα το παιδί έμεινε». Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανηλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» τόνισε ο μάρτυρας.

Μετά από αυτό ο κ. Δασκαλάκης περιέγραψε πως επανασυνδέθηκαν μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2022 που εκείνος της είπε πως θα είναι καλύτερα να χωρίσουν. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω «τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις». Το παιδί πήγε στο Ριο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα» περιέγραψε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος. «Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω «τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ». Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακου το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» περιέγραψε στο δικαστήριο.

Ο Μάνος Δασκαλάκης πάντως έκανε λόγο για απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του. «Ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε «αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου». Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε «αν πάρει Κούγια, θα πράξω αλλιώς». Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον Κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε «που είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος». Γενικά υπήρχαν απειλές», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS