«Είναι κακομαθημένος»: Ετσι απαντούσε ο ψευτογιατρός σε μητέρα 16χρονου που έλιωνε από τον καρκίνο -Καταθέσεις σοκ

«Είναι κακομαθημένος»: Ετσι απαντούσε ο ψευτογιατρός σε μητέρα 16χρονου που έλιωνε από τον καρκίνο -Καταθέσεις σοκ

Με τις καταθέσεις των γονέων ενός 14χρονου κοριτσιού που έπεσαν θύματα του «ψευτογιατρού» συνεχίζεται σήμερα η δίκη.

Γονείς που εμπιστεύτηκαν τη ζωή του παιδιού τους στις ανορθόδοξες «θεραπευτικές» μεθόδους του και τα είδαν να χάνονται.

Ο κατηγορούμενος δικάζεται «ωσεί παρών», χωρίς να έχει εκπροσώπηση από τους δικηγόρους του, επειδή δεν έχουν λάβει την απαραίτητη εξουσιοδότηση από τον ίδιο να παρίστανται στη δίκη, καθώς μολύνθηκε από κορωνοϊό.

Ράγισε καρδιές η μητέρα του 16χρονου

Οι καταθέσεις των μαρτύρων στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά υπόθεση ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή, με τη μητέρα του 16χρονου Θεοδόση να ραγίζει καρδιές. Ο γιος της είχε όγκο στον εγκέφαλο. Με την καθοδήγηση του «ψευτογιατρού», ο οποίος συστηνόταν ως Dr. Kontos, διακεκριμένος παιδοογκολόγος της Ελβετίας, σταμάτησε τις θεραπείες του γιου της και άρχισε να του χορηγεί χυμούς και αποστάγματα από βότανα, ακολουθώντας ένα αυστηρότατο διαιτολόγιο, με αποτέλεσμα μέσα σε δυο μήνες το παιδί να χάσει 20 κιλά.

«Μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πώς το άφησα να συμβεί; Μπορούσαμε να πάμε το παιδί στην Ελβετία, αλλά δεν πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά» είπε στο δικαστήριο η χαροκαμένη μάνα ξεσπώντας σε αναφιλητά.

Ο 16χρονος έπεσε σε κώμα και δυο μήνες μετά κατέληξε. Όπως κατέθεσε η μητέρα του, όταν έλεγε στον «ψευτογιατρό» ότι το παιδί δεν αντέχει άλλο, εκείνος της έλεγε πως ο γιος της είναι κακομαθημένος.

Λύγισε ο πατέρας του 16χρονου -«Αν δεν τον είχαμε εμπιστευθεί, το παιδί μας θα ζούσε»

Ο πατέρας του Θεοδόση, είπε στο δικαστήριο πως ο Dr. Kontos τους είχε υποσχεθεί πλήρη ίαση και πως του είχε δώσει σε φάκελο 22 χιλιάδες ευρώ. Κλαίγοντας απάντησε πως εάν δεν είχε εμπιστευτεί τον «ψευτογιατρό» το παιδί του θα ζούσε.

Η καθηλωτική κατάθεση του πρώτου μάρτυρα

Στο δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε καταθέσει και ένας γιος ασθενή, ο οποίος είχε εμφανίσει καρκίνο στον πνεύμονα. Τους είχε πείσει να σταματήσουν τις χημειοθεραπείες και ο ασθενής να πίνει χυμούς από βιολογικά παντζάρια και σκόρδα. Του έδωσαν 7,2 χιλιάδες ευρώ για αποστάγματα βοτάνων.

«Τον ενημερώσαμε ότι βάλαμε τον πατέρα μου στο νοσοκομείο και μας έλεγε να βάλουμε βότανα στον ορό. Δυο μέρες πριν πεθάνει μας έλεγε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα. Ό,τι κάναμε το κάναμε για το καλό του πατέρα μου, είχαμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας σε αυτόν, μας έδινε συνέχεια κουράγιο» είπε με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS