Μάτι: Αντέδρασαν οι συγγενείς των θυμάτων στη θέα των πιλότων των ελικοπτέρων της πυροσβεστικής - Συνεχίζεται την Παρασκευή η δίκη

Μάτι: Αντέδρασαν οι συγγενείς των θυμάτων στη θέα των πιλότων των ελικοπτέρων της πυροσβεστικής - Συνεχίζεται την Παρασκευή η δίκη

Με παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες, πυρόπληκτους, της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι συνεχίστηκε και σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την εθνική τραγωδία του Ιουλίου του 2018, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες αντέδρασαν έντονα στην παρουσία στη δικαστική αίθουσα, των στελεχών της πυροσβεστικής και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων, οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες από το δικαστήριο, λέγοντας: «Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η πρόεδρος του Δικαστηρίου και ζητήσει από όλους να σεβαστούν τη διαδικασία. «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή» τόνισε.

Από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας και συγκεκριμένα του δικηγόρου οικογενειών θυμάτων, Βασίλη Ταουξή, υποβλήθηκε αίτημα προκειμένου να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται αρκετά κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

«Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση» τόνισε ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος.

Το Δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου όταν και η υπεράσπιση θα υποβάλει ενστάσεις για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS