«Μαύρη» πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 80.000

«Μαύρη» πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 80.000

Στον ΣΚΑΪ μίλησαν το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας αλλά και την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

«Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε μια συνεχιζόμενη αύξηση», δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, απαντώντας στο ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για τον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Σημείωσε δε ότι η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται στις 19 με 22 Ιανουαρίου με 65.000 κρούσματα κοροναϊού ημερησίως κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα μοντέλα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε επίσης ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν μια ημέρα ακόμη και 80.000. Για να επιβεβαιωθούν όμως οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων, όπως εξήγησε θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου.

Πάντως, έπειτα από την κορύφωση του κύματος πάντως, δεν αναμένεται - σύμφωνα με τον ίδιο -, η σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά κάθετη πτώση τους.

Παράλληλα, ο Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα ενεργά κρούσματα κοροναϊού αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο πάντως 15ήμερο, από τις 16 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ