Με τι μέτρα θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Τι προβλέπεται για τις μάσκες

Με τι μέτρα θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Τι προβλέπεται για τις μάσκες

To υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοινωθέν με οδηγίες για τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, σε συνέχεια εγκυκλίων του υπουργείου αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών, κάνει γνωστό ότι «για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων. Επισημαίνεται ότι οι οικείες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος των παρελάσεων».

Τι θα ισχύσει για τις μάσκες

Συγκεκριμένα, για τα μέτρα προστασίας που θα τηρηθούν κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, διευκρινίζεται ότι «σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

Ειδικότερα, όσοι παρελάσουν θα πρέπει να φορούν κανονικά τις μάσκες τους -εφ’ όσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- τόσο πριν όσο και μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ