Με το «καλημέρα» της εβδομάδος άρχισαν οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Με το «καλημέρα» της εβδομάδος άρχισαν οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της ελληνικής αεραμύνης.


Με το «καλημέρα» της εβδομάδος άρχισαν οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, λίγες μόλις ώρες προτού ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας υπογράψει στο Λονδίνο συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που – σημειωτέον (και… μάλλον «συμπτωματικώς στην περίπτωσή μας) – είναι και η μία από τις τρεις «εγγυήτριες δυνάμεις» της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, στις 11:14, ένα «ζευγάρι» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε διαδοχικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι, πετώντας στα 20.000 πόδια, και ακολούθως, στις 11:15, ένα δεύτερο «ζευγάρι» τουρκικών F-16 πραγματοποίησε νέες διαδοχικές υπερπτήσεις , πάλι πάνω από Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι, πετώντας τη φορά αυτή στα 11.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (“readiness”) της ελληνικής αεραμύνης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ