Μεγάλες απώλειες μεταναστών στο Αιγαίο επί ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλες απώλειες μεταναστών στο Αιγαίο επί ΣΥΡΙΖΑ

Η εκρηκτικότητα του Μεταναστευτικού που πήρε νέα επικίνδυνη διάσταση με τους σκόπιμους εμπρησμούς στν καταυλίσμό της Μόρια, επιβεβαιώνει σε μία ακπόμη περίπτωση την πραγματικότητα: Το τι έχει «κληρονομήσει» η σημερινή κυβέρνηση από την προκάτοχό της του ΣΥΡΙΖΑ!

Τα στοιχεία που θα παρατεθούν κατωτέρω αλλά και όσα θα ανασυρθούν από την μνήμη είναι αναγκαία για το θράσος του νέκου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚου Γιάννη Ραγκούση, οοποίος ανενδοίσατα κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι έχει φέρει το θέμα σε αδιέξοδο «ως συνειδητής επιλογής»!

Να υπενθυμίσουμε ότι από τα χείλη του πρώην υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη είχε κατηγορηθεί η κυβέρνηση της για πρώης φορά Αριστερά ως αποκλειστικώς υπεύθυνη για την έκρυθμη κατάσταση στο προσφυγικό. Είχε καταγγείλει μάλιστα την αθλιότητα των συνθηκών στα ΚΥΤ των νησιών και την αποτυχια του Προγράμματος για την στεγαση των μεταναστών.

Μία από τις μεγαλύτερες ενδείξεις – αποδείξεις για την ανεπιτυχή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απότην προηγούμενη κυβέρνηση είναι σύμφωνα με διεθνή στοιχεία οι απώλειες μεταναστών στο Αιγαίο. Πραγμα που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο άνοιγε τα σύνορα ανεξέλεγκτα αλλά και αδιαφορούσε αν οι εισερχόμενοι μετανάστες από τα θαλάσσια σύνορα πνίγονταν!

Πράγματι, σύμφωνα με διεθνή στοιχεία:

Το 2014, με κυβέρνηση της ΝΔ είχαν χαθεί στο ταξίδι τους προς την Ελλάδα -κυρίως από τα παράλια της Τουρκίας- 59 άτομα. Ένα χρόνο μετά, με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πνιγεί 803 άτομα(!). Και την επόμενη χρόνια –πάλι με αριστερή διακυβέρνηση- είχαμε 434 απώλειες ψυχών. Το 2018 οι απώλειες  ήσαν πάλι σε τριψήφιο αριθμό (174).

Σήμερα εχουν σημειωθεί 71 πνιγμοί.

Ακόμη, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορηθεί από την ΕΕ ότι είχε αρχίσει να επιστρέφει όλο και λιγότερους μετανάστες πίσω στην Τουρκία.

Την σχετική κατηγορία είχε απαγγείλει κατά της τότε ελληνικής κυβέρνησης ο αρχιτέκτονας της συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό, ο Γκέραλντ Κνάους. Κατά τον Κνάους ο οποίος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα «σήμερα (ΣΣ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) η Ελλάδα ολοκληρώνει λιγότερες αιτήσεις παροχής ασύλου και επιστρέφει στην Τουρκία λιγότερους μετανάστες από ότι τους μήνες πριν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Βλέπουμε μια τελείως ασυνάρτητη κατάσταση η οποία είναι τόσο άσχημη στα νησιά, ώστε να αποθαρρύνει τους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι καλύτερα στην Τουρκία από ότι σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ...».  

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Μόρια επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκληθεί «κόλαση» από τα διεθνή Μέσα Ενημ’ερωσης, μετά τις δημοσιογραφικές αυτοψίες που είχν πραγματοποιήσει. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το περιοδικό Newsweek είχε δημοσιεύσει  εκτενές  ρεπορταζ για  τα αλλεπάλληλα κρούσματα βιασμών ακόμα και μικρών παιδιών.      

Όπως αναφερόταν στο άρθρο τα περιστατικά σεξουαλικής βιας έχουν πολλαπλασιαστεί τόσο στη Μόρια όσο και στον πρόχειρο καταυλισμό έξω από τα συρματοπλέγματα του hotspot.

Ο  συντονιστής  της Οργάνωσης  «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» Ντέκλαν Μπάρι, είχε αποκαλύψει ότι οι γιατροί της ΜΚΟ υποδέχονταν ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι  μέσα σε διάστημα πέντε μηνών μόνο οι γιατροί  είχαν  αντιμετωπίσει τουλάχιστον 21 τέτοια περιστατικά.

Όσον αφορά δε τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί συχνές ήταν οι συρράξεις μεταξύ μετανασρων διαφόρων εθνικότητων με πιο χαρακτηριστικό συμβάν τον Δεκέμβριο του 2017 πολυωρη σύρραξη στην Μόρια με μαχαιρ’ωματα και με πολλούς τραυματίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS