Μεγάλη φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας - Εκκενώνονται οικισμοί

Μεγάλη φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας - Εκκενώνονται οικισμοί

Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Αραχναίο, του δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, με τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Εντολή για εκκένωση από τους ηλικιωμένους του χωριού Γκάζια στην Αργολίδα δόθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

 

Προληπτικά λοιπόν δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό από τους ηλικιωμένους οι οποίοι μαζεύτηκαν στην πλατεία για να τους παραλάβει λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 12 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Νωρίς το μεσημέρι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, ορατή από όλη την Αργολίδα είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί στην περιοχή του Αραχναίου στον Δήμο Ναυπλιέων.

Οι πυκνοί καπνοί από την καιόμενη βλάστηση φαίνονται από όλο τον νομό άλλα και από τους όμορους, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως είναι ορατοί από την Κορινθία και την Αρκαδία.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ενισχυμένοι άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και έφτασε στο βουνό με τις ανεμογεννήτριες.

Σε φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Χαλκίδα - Ένισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

 

Συγκεκριμένα, φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στη Χαλκίδα, στην περιοχή Βαθροβούνι. Η πυρκαγιά βρίσκεται τρία χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ καπνοί έχουν σκεπάσει το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε ύφεση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν καθώς στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα και δύο ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη.

Χαλκίδα φωτιά

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπεραίνει «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Σε ύφεση οι φωτιές σε Σαλαμίνα και Ζάκυνθο

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση είναι, επίσης, οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα στη Σαλαμίνα και τη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, που έφτασε κοντά σε σπίτια, στα όρια του οικισμού, καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ έχουν κινητοποιηθεί τόσο εναέριες όσο και επίγειες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 12 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά μαίνεται και στην περιοχή Νερατζούλες στη Ζάκυνθο, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του νησιού, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS