Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για μείωση των ναύλων στα πλοία - Στο «μικροσκόπιο» οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για μείωση των ναύλων στα πλοία - Στο «μικροσκόπιο» οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Ευρεία σύσκεψη πρόκειται να γίνει την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να ληφθούν μέτρα ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Το ζήτημα της μείωσης των καυσίμων αλλά του κρατήματος των τιμών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες εκεί που ήταν την προηγούμενη περίοδο είναι αναγκαίο να λυθεί.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Το απόγευμα της Τρίτης, δε, θα κληθούν στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναζητηθούν λύσεις κατά της αισχροκέρδειας με τα εισιτήρια.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει στην τύχη του κανένα τέτοιο ζήτημα, το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό», προαναγγέλλοντας σχετική κυβερνητική παρέμβαση.

Υπενθύμισε τις άμεσες παρεμβάσεις που έγιναν στα ζητήματα της ενέργειας, «που καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα, πάνω από 80% και πολλές φορές 90% και στα κοινωνικά τιμολόγια 100%», καθώς και για το ζήτημα της ακρίβειας των τροφίμων «που είχαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι οποίες συνεχίζονται και θα συνεχίζονται, όσο υπάρχει ανάγκη».

«Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Καμία μείωση

Αν και το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί φέτος έως και 45,5% σε σύγκριση με πέρυσι, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένουν ίδιες με τις περυσινές - είχαν αυξηθεί 34% κατά μέσο όρο.

Η τιμή του χαμηλού σε περιεκτικότητα θείου καυσίμου Very Low Sulphur Fuel Oil (VLSFO) που καίνε τα συμβατικά πλοία από 1.100 ευρώ/τόνο το 2022 έπεσε στα 600 ευρώ το 2023 (μείωση 45,5%), ενώ το marine gas oil που καίνε τα ταχύπλοα από 1.200 ευρώ/τόνο έπεσε στα 700 ευρώ φέτος, με ποσοστό μείωσης 41,6%, ωστόσο ο καταναλωτής καλείται να πληρώνει τα ίδια ναύλα με αυτά που πλήρωνε στο peak της ενεργειακής κρίσης.

Ο παραδοσιακός καλοκαιρινός τρόπος διακοπών σε νησί για την ελληνική οικογένεια έχει αρχίσει και γίνεται πολυτέλεια, καθώς τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα. Πολλοί δε ψάχνουν προσφορές ακόμα από αεροπορικές εταιρείες για να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί.

dromologia

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ