ΕΝΦΙΑ: Μείωσέ τον ασφαλίζοντας το σπίτι σου με το COSMOTE INSURANCE

ΕΝΦΙΑ: Μείωσέ τον ασφαλίζοντας το σπίτι σου με το COSMOTE INSURANCE

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ γίνεται πραγματικότητα και η ασφάλεια σπιτιού δίνει τη λύση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ του 2024, σε όσους ασφαλίσουν άμεσα την κατοικία τους. Η μείωση θα ισχύσει για τους ιδιοκτήτες που θα έχουν ασφαλίσει την κατοικία τους για καταστροφές από φυσικά φαινόμενα (πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό) για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών για το έτος 2023.

Το νέο νομοσχέδιο, έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να ασφαλίσουν τις κατοικίες τους, με αφορμή την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές που ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια την χώρα. Ας δούμε αναλυτικά, τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.cosmote insuranse2

Ποια είναι η απόφαση για την μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ;

Η μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ του 2024, θα ισχύσει για όλους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα τα ασφαλίσουν, με την προϋπόθεση ότι:

  • Η ασφαλιστική εταιρεία με την οποία θα επισυνάψουν το ασφαλιστικό συμβόλαιο, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων.
  • Η ασφάλεια σπιτιού, περιλαμβάνει καλύψεις για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα και καλύπτει το σύνολο της αξίας του ακινήτου. Ως αξία ακινήτου, ορίζεται η αξία ανακατασκευής της κατοικίας, εκτός της αξίας του οικοπέδου, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Το ασφαλιστικό συμβόλαιο έχει επισυναφθεί τον προηγούμενο χρόνο, δηλαδή το 2023 και έχει διάρκεια τουλάχιστον τριών μηνών.
  • Τα τετραγωνικά μέτρα που αναφέρονται στο ασφαλιστήριο να είναι ίδια με αυτά που καταγράφονται στο Ε9 και σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ο ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθούν κάποιες συχνές ερωτήσεις για όσους επιθυμούν να προχωρήσουν στην ασφάλεια σπιτιού ώστε να πάρουν την μείωση στον ΕΝΦΙΑ.

Τι ισχύει για εκείνους που δεν συμπληρώνουν ένα έτος ασφαλιστικής κάλυψης;

Εάν η ασφάλεια κατοικίας έχει χρονική διάρκεια μικρότερη του ενός έτους, τότε η μείωση στον ΕΝΦΙΑ είναι αναλογική του χρόνου ασφάλισης. Ας δούμε κάποιες περιπτώσεις:

  • Χρόνος ασφάλισης 3 μήνες: 2,5% μείωση στον ΕΝΦΙΑ.
  • Χρόνος ασφάλισης 6 μήνες: 5% μείωση στον ΕΝΦΙΑ.
  • Χρόνος ασφάλισης 9 μήνες: 7,5% μείωση στον ΕΝΦΙΑ.
  •  Χρόνος ασφάλισης 12 μήνες: 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ.

Θα έχουν μείωση όλοι όσοι έχουν ασφάλεια σπιτιού;

Όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ασφάλεια σπιτιού να περιλαμβάνει καλύψεις για φυσικές καταστροφές (πλημμύρα, σεισμός, πυρκαγιά). Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα ισχύσει η μείωση στον ΕΝΦΙΑ.cosmote insuranse3

Σε περίπτωση ιδιοκτήτη που διαθέτει πολλά ακίνητα και τα ασφαλίζει, η μείωση εφαρμόζεται σε όλα;

Ναι. Η μείωση στον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει για όλα τα ακίνητα που διαθέτει ο ιδιοκτήτης και έχουν ασφαλιστεί τηρώντας τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα, δεν είναι εξοικειωμένοι με την ασφάλεια σπιτιού. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ από τις 6.371.901 κατοικίες της χώρας μας, μόνο οι 1.074.053 έχουν ασφαλιστεί. Το νέο νομοσχέδιο λοιπόν, δίνει ένα πολύ σημαντικό φορολογικό κίνητρο σε όσους μέχρι σήμερα είχαν δεύτερες σκέψεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ