Μεσολόγγι: Ο δράστης αιφνιδίασε τον Μπάμπη, ίσως τον πυροβόλησε με την καραμπίνα του -Οι φήμες και οι έρευνες

Μεσολόγγι: Ο δράστης αιφνιδίασε τον Μπάμπη, ίσως τον πυροβόλησε με την καραμπίνα του -Οι φήμες και οι έρευνες

Τα αίτια της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, η σορός του οποίου βρέθηκε στην περιοχή Ευαγγελίστρια, στο Μεσολόγγι, τον φυσικό αυτουργό καθώς και αν υπήρχαν συνεργοί, αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Ερευνάται ποιο είναι πραγματικό κίνητρο του φονικού, ενώ δεν έχει αποκλειστεί ότι μπορεί να υπάρχει και συνεργός καθώς και ότι μπορεί κάποιος τρίτος να γνώριζε τι έγινε εκείνο το βράδυ. Οι Αρχές -με διάταξη ανακριτή - πήραν δείγμα DNA από τον κρεοπώλη και θα το συγκρίνουν με εκείνο που βρέθηκε στο θύμα.

Η σορός του Μπάμπη Κούτσικου βρέθηκε χθες σε βαλτώδη περιοχή του Μεσολογγίου 18 ημέρες μετά την εξαφάνιση του. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του, διαπιστώθηκε ότι δέχθηκε έναν πυροβολισμό. Ένα ακόμη νέο στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, βρέθηκε φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης. Πρόκειται για φυσίγγιο για αγριογούρουνα, παρόμοιο δηλαδή με αυτό που ο δράστης πυροβόλησε το θύμα.

Άφαντο το κινητό του Μπάμπη

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί το κινητό του θύματος που δεν έχει ακόμη βρεθεί, ενώ ερευνάται τυχόν κίνηση και άλλων οχημάτων κοντά στη περιοχή καθώς και σήματα άλλων κινητών από κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Δεν αποκλείεται να τον πυροβόλησαν με την δική του καραμπίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, ο 31χρονος Μπάμπης, δεν αποκλείεται να έχει πυροβοληθεί με την δική του καραμπίνα. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να αποδειχθεί το όπλο που χρησιμοποιήθηκε μέσω βαλλιστικής έρευνας.

Ο δράστης αιφνιδίασε τον Μπάμπη

Επίσης ο δράστης φαίνεται να αιφνιδίασε το θύμα του, καθώς δεν υπάρχουν σημεία πάλης. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν αν προηγήθηκε καβγάς.

Από τις ενδείξεις που υπάρχουν, ο δράστης δεν φαίνεται να προσπάθησε να κρύψει τη σορό του 31χρονου, καθώς ενδεχομένως να πίστευε ότι θα την εξαφανίσουν άγρια ζώα της περιοχής. Εξάλλου η σορός φέρει δαγκωματιές από ζώα.

Επιπλέον εκιμάται ότι ίσως άφησαν το όχημα σε ένα σημείο εκεί κοντά και περπάτησαν.

Όσο για τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας στην Πάτρα, παραμένει ανοικτό το εάν θα επιστρέψει στο Μεσολόγγι για να εξεταστεί εκ νέου από τις τοπικές ανακριτικές Αρχές ή εάν θα δοθεί εντολή στο ανθρωποκτονιών να ανακριθεί στην Αθήνα.

Οι φήμες για κυνήγι θησαυρού

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι φήμες για τα κίνητρα της δολοφονίας. Οι φήμες στην περιοχή μιλούν για «κυνήγι θησαυρού» στη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου, κοντά στο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας στον κάμπο Ευηνοχωρίου. Φήμες που πήραν νέα διάσταση καθώς σύμφωνα με το Mega, οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο ο Μπάμπης μια μέρα πριν την εξαφάνισή του ήταν «πως βρίσκεις κρυμμένους θησαυρούς, τι σημάδια βλέπουμε;».

Κατερινόπουλος για Μπάμπη Κούτσικο: Τον έφαγε το κύκλωμα

Μια άλλη εκδοχή, αυτή ότι ο Μπάμπης Κούτσικος έπεσε θύμα κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή, διατύπωσε ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος. Όπως υποστήριξε μιλώντας στο Mega ο κ. Κατερινόπουλος «ο κρεοπώλης φοβάται ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα, θα έχει το ίδιο τέλος με τον Μπάμπη» ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι στην δολοφονία «υπάρχουν και άλλα άτομα».

Σημείωσε μάλιστα ότι βρέθηκε και ένα σημειωματάριο του Μπάμπη Κούτσικου από το οποίο προκύπτει ότι είχε δανείσει κάπου κοντά στις 70.000 ευρώ. «Είναι πολλά τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που είναι στην Ιταλία δεν στέλνει δανεικά λεφτά από την Ιταλία μέσω λογαριασμού. Άνοιξαν οι λογαριασμοί και θα φανεί από εκεί αν αυτές οι δανειοδοτήσεις γίνοντας τραπεζικά ή χέρι με χέρι», πρόσθεσε ο κ Κατερινόπουλος.

«Τον έφαγε το κύκλωμα...»

«Τον έφαγε το κύκλωμα, εγώ αυτό πιστεύω, ήταν μπροστά (σ.σ. ο κρεοπώλης) και φοβάται να μιλήσει. Ίσως κάποια στιγμή να μιλήσει, αλλά εγώ πιστεύω θα μιλήσουν τα υπόλοιπα στοιχεία. Το κινητό δεν πιστεύω να βρεθεί, όπως και το όπλο, αν υπάρχει κύκλωμα. Γιατί να το αφήσουν εκεί;» είπε ο κ. Κατερινόπουλος.

Αναλύοντας τα στοιχεία εξέφρασε την άποψη ότι ο Μπάμπης Κούτσικος αιφνιδιάστηκε από τον δολοφόνο του. «Δεν υπήρξε πάλη μεταξύ του φερόμενου ως δράστη και του θύματος. Αν υπήρχε πάλη, θα φαινόταν. Δεύτερον, δεν χρησιμοποιήθηκε το όπλο του δράστη. Τρίτον, δεν ξέρουμε αν χρησιμοποιήθηκε το όπλο που είχε μαζί του ο Μπάμπης ή κάποιο όπλο. Μιλάμε για αιφνιδιασμό. Αν ήταν οι δυο τους και δεν υπήρχε τρίτος θα έπρεπε να πάρει την καραμπίνα του Μπάμπη ο φερόμενος ως δράστης και με αυτήν να τον πυροβολήσει. Εκεί θα έρχονταν στα χέρια, κάτι θα γινόταν [...] Ήταν ένα ραντεβού θανάτου, για το οποίο μπορεί να μην γνώριζε ο φερόμενος ως δράστης ότι θα καταλήξει σε θάνατο» κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ