ΕΛΛΑΔΑ

Μετακινήσεις από νομό σε νομό: Σε ποια περίπτωση μπορεί να ταξιδέψει κάποιος για λόγους υγείας

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πως η υπερτοπική μετακίνηση ασθενών επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας και όχι ιδιώτη γιατρό.

Δηλαδή μπορεί κάποιος, αν έχει τα απαραίτητα έγγραφα από την δομή (κλινική ή νοσοκομείο) να ταξιδέψει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

«Εφόσον υπάρχει βεβαίωση είτε από δημόσια είτε από ιδιωτική δομή υγείας, ο πολίτης θα μπορέσει να μετακινηθεί για προγραμματισμένα ραντεβού» ανέφερε ο κ. Σκέρτσος. «Αντιθέτως, βεβαιώσεις από ιδιώτες γιατρούς αυτές τις ημέρες ειδικά, δεν θα γίνονται δεκτές, χωρίς καμία ενοχοποίηση κανενός κλάδου» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια «να περιορίσουμε τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα».

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ για τις μετακινήσεις, είχε προστεθεί η δυνατότητα για μετακίνηση εκτός Νομού, με έγγραφο από ιδιωτικά νοσοκομεία για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Για λόγους υγείας, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δημόσιας δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης» αναφέρεται στο ΦΕΚ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS