Μετακίνηση εκτός δήμου: Πότε επιτρέπεται και με ποια SMS στο 13033

Μετακίνηση εκτός δήμου: Πότε επιτρέπεται και με ποια SMS στο 13033

Πιο αυστηρά είναι τα μέτρα για τις μετακινήσεις ακόμη και εκτός δήμου μετά την απόφαση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, για πιο σκληρό lockdown, με τα SMS να έχουν νέους περιορισμούς.

Με τα μέτρα να είναι σε ισχύ από την περασμένη Πέμπτη, οι πολίτες στις περιοχές που λειτουργεί το σκληρό lockdown δεν μπορούν να μετακινηθούν για ψώνια εκτός δήμου ή σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χλμ αν βγουν από τον δήμο τους. Την ίδια ώρα, απαγορεύονται οι βόλτες με αυτοκίνητο και η άσκηση επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις, ειδικά στην Αττική που «φλέγεται» την τελευταία εβδομάδα από την πανδημία, οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να στείλουν SMS με κωδικό 6 για να πάνε βόλτες με το αυτοκίνητο, αλλά ούτε σε γειτονικό δήμο, παρά μόνο αν είναι σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Οι κανόνες στα SMS

Συγκεκριμένα όσον αφορά στις μετακινήσεις και την αποστολή SMS στο 13033 ισχύουν οι εξής τροποποιήσεις:

Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία κτλ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την Περιφέρεια να στείλει κωδικό 6 και βγει βόλτα με αυτοκίνητο ή μηχανή, προκειμένου να πάει σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 4, που αφορά στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Πού επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως στο SMS στο 13033 με κωδικό 6, δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για όσους θέλουν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο. Επίσης, από τους νέους κανόνες εξαιρείται η μετακίνηση σε γιατρό εκτός δήμου, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει ένα αποδεικτικό email, το οποίο θα επιβεβαιώνει το ραντεβού σε περίπτωση που ζητηθεί σε έλεγχο από την αστυνομία.

Τέλος, δεν ισχύει επίσης η απαγόρευση για μετακίνηση σε συνεργεία αυτοκινήτων που βρίσκεται εκτός δήμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS