Μετάλλαξη «Ο»: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σπίτι του ασθενή μηδέν στην Κρήτη

Μετάλλαξη «Ο»: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σπίτι του ασθενή μηδέν στην Κρήτη

Ελήφθησαν δείγματα τόσο από τον 40χρονο όσο και από τους γονείς του, προκειμένου να γίνει μοριακός έλεγχος.


Σε νέο έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν νοσήσει από κοροναϊό υποβλήθηκαν σήμερα οι γονείς του 40χρονου Κρητικού, ο οποίος είναι το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην Κρήτη.

Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, βρέθηκε σήμερα στο πατρικό σπίτι του 40χρονου Κώστα, όπου τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του παραμένουν σε υγειονομική απομόνωση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο creta24.gr, o υπεύθυνος των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανος Ντουκάκης, δείγματα ελήφθησαν τόσο από τον 40χρονο όσο και από τους γονείς του, προκειμένου να γίνει μοριακός έλεγχος.

«Ο άνθρωπος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ασυμπτωματικός και πιστεύουμε ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε ο κύριος Ντουκάκης. Ο “ασθενής μηδέν” του στελέχους Όμικρον για την Ελλάδα, ταξίδεψε από το Γιοχάνεσμπουργκ όπου μένει μόνιμα, για τα Χανιά μέσω Άμπου Ντάμπι και Αθήνας στις 26 Νοεμβρίου. Το μοριακό τεστ που έκανε πριν από την αναχώρηση του, τα rapid τεστ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και εκείνα που έκανε όταν έφθασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, βγήκαν αρνητικά.

Όπως περιέγραψε στο Star ο 40χρονος Κώστας, την περασμένη Δευτέρα (29.11.2021) ήθελε να κάνει κάποιες δουλειές στα Χανιά. Πήγε σε ένα φαρμακείο, του έκαναν rapid και βγήκε θετικό. Ζήτησε να του κάνουν ακόμη ένα, με δείγμα από το σάλιο, το οποίο και βγήκε αρνητικό. «Προβληματίστηκε ο φαρμακοποιός και μου είπε να κάνω μοριακό. Δευτέρα και Τρίτη είχαν απεργία οι μικροβιολόγοι. Πήρα τηλέφωνο σε ιδιωτική κλινική κι έτσι έγινε. Τους ενημέρωσα όταν μου πήραν δείγμα ότι έρχομαι από νότια Αφρική. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα με ενημέρωσαν ότι είναι θετικό το δείγμα» πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS