Μετεωρολογική «βόμβα» από αύριο με κρύο και χιόνια - Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 7 βαθμούς Κελσίου

Μετεωρολογική «βόμβα» από αύριο με κρύο και χιόνια - Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 7 βαθμούς Κελσίου

Μετεωρολογική «βόμβα» χαρακτηρίζει το ισχυρό βαρομετρικό που έρχεται από την Ιταλία o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγώντας ότι φέρνει έντονη κακοκαιρία στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει από αύριο για όλη τη χώρα από τα ανατολικά προς τα δυτικά με έντονα καιρικά φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας κατά 7 βαθμούς Κελσίου. «Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά το Σαββατοκύριακο. Τώρα ο υδράργυρος δείχνει 20-22 βαθμούς Κελσίου. Και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, από την Παρασκευή κι έπειτα η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 13-16 βαθμούς. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Από τα ανατολικά προς τα δυτικά στο σύνολο της χώρας μας χρειάζεται προσοχή και για την ένταση των βροχοπτώσεων και για τους δυνατούς ανέμους που θα επικρατήσουν στο Αιγαίο», λέει ο κ. Μαρουσάκης.

«Για σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας θα κυριαρχούν οι υψηλές θερμοκρασίες, με τους νοτιάδες να μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη όπου για παράδειγμα στην Αθήνα θα συναντάμε θερμοκρασίες κατά 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά, για την εποχή, επίπεδα», αναφέρει.

Πάντως, φαίνεται ότι προς το τέλος του μήνα θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή φυσιολογικές για την εποχή, με χιονοπτώσεις που συνεχώς θα κατεβαίνουν σε υψόμετρο. Δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, υποστηρίζει ο κ. Μαρουσάκης. Στην Αθήνα ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι «βροχερός, με χαμηλές θερμοκρασίες. Ενδέχεται κατά τόπους να έχουμε ισχυρές βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες», προσθέτει ο ίδιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ