Μετρά πληγές από τον Ιανό η Καρδίτσα: 5.000 σπίτια πλημμύρισαν και 15 γέφυρες κατέρρευσαν

Μετρά πληγές από τον Ιανό η Καρδίτσα: 5.000 σπίτια πλημμύρισαν και 15 γέφυρες κατέρρευσαν

Τρεις νεκρούς και μια αγνοούμενη στην Καρδίτσα, και τεράστιες καταστροφές άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επληξαν Θεσσαλία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 43χρονη οδηγό οχήματος που αγνοείται από την Παρακευή στο Μουζάκι Καρδίτσας, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Σημειώνεται ότι χθες βρέθηκε το αμάξι της, το οποίο είχε παρασυρθεί από ορμητικά νερά. 

Σε επίπεδο κατασροφών,5.000 χιλιάδες υπολογίζονται τα σπίτια και τα καταστήματα πουτ έχουν πλημμυρίσει στην πόλη της Καρδίτσας, αλλά και σε 15 χωριά, ενώ 15 γέφυρες έχουν καταρρεύσει.

Μάλιστα, πιθανότατα αύριο, Τρίτη θα μεταβεί στην πληγείσα περιοχή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Ηλεκτροδότηση

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, στην Κεφαλονιά συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση στην Αγία Ευθυμία, Άσσος, Κομιτάτα και Φισκάρδο, καθώς στα περισσότερα σημεία τα συνεργεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης που σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό δέντρων που έχει πέσει πάνω στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας δυσχεραίνει σημαντικά το έργο τους.

Στη Ζάκυνθο έχουν ηλεκτροδοτηθεί και οι περιοχές Μαριές, Εξωχώρα, Καμπί, και Αγ. Νικόλαος με αποτέλεσμα οι εργασίες σε ολόκληρο το Δίκτυο Μέσης Τάσης να έχουν ολοκληρωθεί και τα συνεργεία να συνεχίζουν την αποκατάσταση μεμονωμένων διάσπαρτων βλαβών σε διάφορα σημεία του νησιού.

Στην Ιθάκη με την επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών του βόρειου τμήματος του νησιού τις επόμενες ώρες, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Στην Καρδίτσα, το πρόβλημα της άντλησης των υδάτων παραμένει σοβαρό και τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τον αγώνα για την ηλεκτροδότηση όλων των υποσταθμών της πόλης, έχοντας φτάσει τους 80 από ένα σύνολο 114, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση 4 Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ