Ο Μητροπολίτης Αρτης περιγράφει την επίθεση με βιτριόλι: Μας ράντισε όλους, ήταν εύστοχος μας πέτυχε στο πρόσωπο

Ο Μητροπολίτης Αρτης περιγράφει την επίθεση με βιτριόλι: Μας ράντισε όλους, ήταν εύστοχος μας πέτυχε στο πρόσωπο

Για το περιστατικό της επίθεσης με καυστικό υγρό στο Συνοδικό Δικαστήριο, στη Μονή Πετράκη, από ιερέα που φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος.

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος ήταν παρών στην επίθεση και τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό, ευτυχώς ελαφρά. Μιλώντας στο Mega είπε: «Μας φύλαξε ο Θεός, και εμένα προσωπικά. Είχα μία εικόνα στην τσέπη μου και αγιασμό και πιστεύω ότι αυτά βοήθησαν πολύ. Τα μάτια μου είναι πολύ καλά, υπάρχουν εγκαύματα στο πρόσωπο αλλά μου είπαν από το νοσοκομείο ότι δεν είναι σοβαρά και για αυτό δεν έκατσα. Δεν έχω εικόνα για τους υπόλοιπους, αλλά νομίζω ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους».

«Ο πρώην ιερέας ήταν αρκετά εύστοχος και οι εφτά χτυπηθήκαμε στο πρόσωπο από μία φιάλη και από απόσταση. Ο ιερέας ήταν κατηγορούμενος, ήταν μέσα στην αίθουσα, και όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του και ότι πλέον έχει καθαιρεθεί, έβγαλε τη φιάλη και άρχισε να μας ραντίζει το υγρό. Η φιάλη ήταν μεγάλη, δύο λίτρων, την κρατούσε με τα δύο του χέρια. Δεν είπε κάτι. Την φιάλη την είχε σε μια τσάντα. Όταν είδα και έβγαλε τη φιάλη, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήταν αγιασμός. Δεν πήγε το μυαλό μου αλλού», συνέχισε ο ίδιος την περιγραφή του.

«Κατάλαβα γρήγορα ότι ήταν καυστικό υγρό αυτό που μας πετούσε από το τσούξιμο στα μάτια, επειδή ήταν άμεσο, ενώ άλλαξε χρώμα και το ράσο κάποιου άλλου μητροπολίτη μόλις έπεσε πάνω του το υγρό», πρόσθεσε ο μητροπολίτης Άρτης.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο που κανείς δεν περίμενε, δεν έχει ξαναγίνει», σχολίασε επίσης ο Μητροπολίτης Άρτης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Είναι το τελευταίο που περιμένεις σε έναν τέτοιο χώρο», τόνισε. Όσο για τη στιγμή της επίθεσης, είπε πως «ο άνθρωπος έβγαλε μέσα από την τσάντα του ένα μπουκάλι τουλάχιστον δύο λίτρων. Έκανε κυκλικές κινήσεις , το μπουκάλι ήταν γυάλινο και βαρύ» και δήλωσε εντυπωσιασμένος με την ευστοχία του δράστη, αφού όπως είπε, «μας χτύπησε όλους στο πρόσωπο». Είπε δε ότι, το υγρό «όταν έπεφτε πάνω στα ράσα, γινόταν κόκκινο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS