Εμβολιασμοί: Ανοίγει μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για 30άρηδες, 40άρηδες -Η διαδικασία

Εμβολιασμοί: Ανοίγει μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για 30άρηδες, 40άρηδες -Η διαδικασία

Οι εμβολιασμοί στην χώρα έχουν αρχίσει να αυξάνονται ραγδαία καθώς όπως τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Αυτή την εβδομάδα μάλιστα, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τις ηλικίες 30-39, ενώ πολύ σύντομα θα έρθει και η σειρά των 40αρηδων.

Εμβολιασμοί: Πότε ξεκινούν αιτήσεις οι 30αρηδες

Από το Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες ηλικίας 50-54, ενώ την Μεγάλη Τρίτη θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών. Οσοι αιτηθούν για να εμβολιαστούν σε αυτή την ηλικία, θα κάνουν χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς υπάρχει απόθεμα, εξαιτίας της ανησυχίας των πολιτών μετά τα περιστατικά θρομβώσεων στο εξωτερικό.

Εμβολιασμοί: Ποιοι ακολουθούν

Οι διαδικασίες εμβολιασμού επιταχύνονται και εκτός των 30αρηδων, άμεσα ξεκινούν οι αιτήσεις και για τους 40αρηδες. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 ετών και 45-49 ετών.

Οι διαδικασίες εμβολιασμού επιταχύνονται και δημιουργείται και δεύτερο σύστημα που αφορά νεότερες ηλικιακές ομάδες, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού. Έτσι από 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών . Για όποιον δηλώσει, θα μπορέσει την επομένη μέρα να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ετών.

Ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά

Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται και στα νησιά, όπου οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί. Σύντομα ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και ακολούθως θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών στα μεγαλύτερα νησιά. Στόχος είναι, ανάλογα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων, το Μάιο να φτάσει η χώρα τους 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τον Ιούνιο να φτάσουμε τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Εμβολιασμοί: Από τις 5 Μαϊου δόσεις με την Johnson & Johnson

Στη μάχη του εμβολιασμού θα μπει από τις 5 Μαΐου και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Μετά την έγκριση του ΕΜΑ, ο σχεδιασμός για την χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου θα ξεκινήσει κανονικά, με τον Μ. Θεμιστοκλέους να αναφέρει ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η χορήγησή του στους πολίτες. Ακόμη, ο Γ.Γ. πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδας για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%, ποσοστό που δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Εκκληση Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

Η κυβέρνηση ποντάρει στην μαζική χρήση του εμβολίου για τους πολίτες, ώστε να μπορέσει η χώρα να κινηθεί και πάλι ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, για να ενισχυθεί έτσι και η οικονομία. Κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε για άλλη μία φορά έκκληση στους πολίτες να μην διστάζουν να εμβολιαστούν.

«Θέλω και εδώ από τη Θεσσαλονίκη, να επαναλάβω την έκκλησή μου ειδικά στους συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών, δηλαδή στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα: μην διστάσετε να εμβολιαστείτε. Ένα απλό τσίμπημα μπορεί να σας γλιτώσει από μία πολύ μεγάλη περιπέτεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι υποδειγματικά οργανωμένη κατά γενική ομολογία, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι προσθέτουμε πια πολύ περισσότερα εμβόλια ειδικά τους επόμενους δύο μήνες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS