Μπαλάσκας για τους Πακιστανούς της Αγίας Μαρίνας: Θα βίαζαν την 25χρονη, αλλά θα μείνουν ατιμώρητοι

Μπαλάσκας για τους Πακιστανούς της Αγίας Μαρίνας: Θα βίαζαν την 25χρονη, αλλά θα μείνουν ατιμώρητοι

Για την υπόθεση επίθεσης σε κοπέλα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου από 6 Πακιστανούς οι οποίοι της αφαίρεσαν την μπλούζα και μετέδιδαν τις εικόνες στο διαδίκτυο μέσω ζωντανής μετάδοσης, αναφέρθηκε σήμερα ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής αστυνομικός.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βάρος δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν μετά την επίθεση και οι οποίοι θα δικαστούν από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι δύο άνδρες παρακολουθούσαν τα όσα συνέβησαν, αλλά δεν της επιτέθηκαν ούτε ήταν αυτοί που τη βιντεοσκόπησαν. Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι 4 αναζητούνται.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα που θα μπορούσαν να είχαν βιάσει την άτυχη 25χρονη συνελήφθησαν, όσοι συνελήφθησαν, θα πάνε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θα απελαθούν από την χώρα και μετά από ένα μήνα θα μπουν πάλι σε ένα βαρκάκι, θα αποβιβαστούν στην Κω θα μπουν σε ένα πλοίο, θα έρθουν πάλι στην Αθήνα και όλο αυτό θα είναι μία ατέρμονη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1.

Μπαλάσκας: Οι δικαστές οι καλύτεροι που έχουμε, αλλά δεν τους παρέχονται τα εργαλεία από την Πολιτεία

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε στο «στόχαστρο» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με δηλώσεις του για την αντιμετώπιση από την Δικαιοσύνη, όσων συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς είπε ότι «είναι πολύ κακό ιδιαίτερα στον συνδικαλισμό να επικρατεί το θυμικό και όχι η αλήθεια, όταν θέλουν οι άνθρωποι να λένε την αλήθεια».

Όπως σημείωσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, «έχω πει πολλές φορές ότι οι δικαστές είναι οι καλύτεροι που έχουμε, αλλά δεν τους παρέχονται τα εργαλεία από την πολιτεία για να μην αφήνουν αυτούς τους ανθρώπους στο πεζοδρόμιο».

«Ίσως και η διατύπωση “εμείς τους πιάνουμε και αυτοί τους αφήνουν”, να ενόχλησε», παρατήρησε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να απαντά «δεν ξέρω τι κίνησε τα ελατήρια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

Αναφερόμενος και στην ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας, είπε «εγώ, σαν Μπαλάσκας, είμαι συνδικαλιστής, αλλά δεν παύω να έχω την ιδιότητα του αστυνομικού. Η ΕΔΕ είναι διερεύνηση, όχι ποινές. Τι είπα; Με ρώτησε δημοσιογράφος “υπάρχει μόνο στην Ελληνική Αστυνομία διαφθορά;” και είπα ότι “υπήρχε παλαιότερα το παραδικαστικό, ο γιατρός μου ζητάει φακελάκι, υπάρχει στην Πολεοδομία. Γιατί μιλάμε μόνο για διαφθορά στην Αστυνομία; Εμείς έχουμε και Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και άλλες δέκα υπηρεσίες που μας ελέγχουν. Εγώ μίλησα για παραδικαστικό κύκλωμα και για διαφθορά που ακούμε ακόμη και σήμερα. Δεν είπα ότι είναι διεφθαρμένοι οι δικαστές. Είναι ατόπημα, διότι οι κ. Εισαγγελείς παρερμήνευσαν τα λεγόμενα μου».

«Χρόνια τώρα λέμε ότι πάντα υπάρχει διαφθορά σε όλα τα κλιμάκια της δημόσιας ζωής και στην Ελληνική Αστυνομία. Γιατί φτιάχτηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αστυνομία; Για την διαφθορά. Εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα με τους διεφθαρμένους, το ξέρετε… Εγώ ζω με τον μισθό μου. Είμαι ο μοναδικός συνδικαλιστής, που αν και δικαιούται ολική απαλλαγή λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας του, παίρνω το όπλο μου και μπαίνω στο περιπολικό και κάνω την υπηρεσία μου. Εγώ και ο Γιώργος Καλλιακμάνης. Αλλιώς πως θα δω τι γίνεται κάτω; Θα μου το πει ο Παναγιώτης, που του το είπε ο Αντώνης που του το είπε ο Κώστας;», προσέθεσε ο κ. Μπαλάσκας.

«Μπορώ εγώ ως δικαστής να βάλω ισόβια στην φυλακή κάποιον που έχει κάνει δέκα φόνους; Δεν έχω το κατάλληλο νομικό εργαλείο. Τα ισόβια σημαίνουν ότι θα βγει στα 16 χρόνια, διότι αυτό λέει ο νόμος. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και τα ισόβια να είναι ισόβια. Αυτό είπα. Δεν είπα ότι οι δικαστές είναι διεφθαρμένοι», τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας, ενώ στη συνέχεια ανέφερε «εκτιμώ τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος κάνει την δουλειά του όπως πρέπει», σχολιάζοντας την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί από την ηγεσία της Αστυνομίας, μετά την ανακοίνωση της Ένωσης δικαστών και Εισαγγελέων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS