ΕΛΛΑΔΑ

Μπαμπινιώτης: «Ναι» στην είσοδο με κάρτα στα Πανεπιστήμια - Τι είπε για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Για «πικρές και σκληρές αποφάσεις» που πρέπει να πάρουν οι πρυτάνεις στα Πανεπιστήμια έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και την έξοδο στα Πανεπιστήμια. «Κάθε υπάλληλος, πανεπιστημιακός ή διοικητικός να έχει μια κάρτα, μία ταυτότητα, ηλεκτρονική για να μπει μέσα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει κανείς να ελέγχει ότι μέσα στο πανεπιστήμιο δεν είναι εξωπανεπιστημιακά άτομα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπινιώτης.

Οπως υπογράμμισε τα φαινόμενα παθογένειας εντός των πανεπιστημιακών χώρων, δεν προκύπτουν από φοιτητές, καθώς οι αντιδράσεις τους ποτέ δεν φτάνουν σε επίπεδα αγριότητας ή εξαλλοσύνης.

Ο Μπαμπινιώτης για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Μετέπειτα, αναφορικά με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν γίνεται να λυθεί με τη παρέμβαση των αρχών εντός του πανεπιστημιακού χώρου. «Ελπίζαμε όλοι ότι με την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου θα μπει μια τάξη στα πανεπιστήμια», είπε και πρόσθεσε ότι «το ζήτημα που θα πρέπει πλέον να μας απασχολήσει είναι το τι θα γίνει τώρα».

Καταληκτικά, σχετικά με το μέτρο για τις κάρτες εισόδου, ο κ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να επικρατήσει σταδιακά μια ομαλότητα στα πανεπιστήμια, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εξωτερικό.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS