Mυλοπόταμος: Στην αντεπίθεση περνάνε οι νταήδες και μηνύουν τους τουρίστες - Οι Γερμανοί κατηγορούν τους δράστες για ρατσιστικά κίνητρα

Mυλοπόταμος: Στην αντεπίθεση περνάνε οι νταήδες και μηνύουν τους τουρίστες - Οι Γερμανοί κατηγορούν τους δράστες για ρατσιστικά κίνητρα

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο νεαρών από τον Μυλοπόταμο Κρήτης, που επιτέθηκαν και καταδίωξαν αλλοδαπούς τουρίστες, αφορά σε αδικήματα που διαπράχθηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και αυτό βαρύνει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το πλαίσιο – της επίθεσης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά – κινείται η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η δικογραφία της Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν τελικά και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των δύο δραστών.

Φέρονται δηλαδή, με βάση το κατηγορητήριο, ότι τους επιτέθηκαν για ρατσιστικούς λόγους, λόγω εθνικής καταγωγής.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι δύο κατηγορούμενοι «ξέφυγαν» επειδή είχαν να κάνουν με αλλοδαπούς τουρίστες και εκτιμούν ότι, αν στη θέση τους ήταν κάποιοι ημεδαποί, το επεισόδιο δεν θα είχε πάρει έκταση και θα είχε λήξει στην πρώτη φάση του, πριν δηλαδή την καταδίωξη.

Τη θέση αυτή, πάντως, δεν την ασπάζονται όλοι, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να επιδείξουν ανάλογη βίαιη συμπεριφορά ακόμα και σε Κρητικούς.

Η διαφορά έγκειται περισσότερο στο γεγονός ότι οι Κρητικοί γνωρίζουν και θα έδιναν τόπο στην οργή από φόβο. Οι τουρίστες, όμως, δεν γνωρίζουν και έτσι έπραξαν το αυτονόητο, προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία του οδηγού για το τρακάρισμα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε η οικογένεια.

Πρόκειται για έναν 46χρονο πατέρα και τρία αδέλφια, ηλικίας 25, 27 και 23 ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου.

Η οικογένεια των τουριστών πιστεύει ότι η επίθεση συνδέεται με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζουν ότι αν δεν σκοτώθηκαν στη διάρκεια της άγριας καταδίωξης, οφείλεται καθαρά στην έμπειρη οδηγική συμπεριφορά του 46χρονου οδηγού, ενώ αναγνωρίζουν ότι η βοήθεια ντόπιων στην περιοχή Πέραμα, που ουσιαστικά μπήκαν στη μέση για να τους φυγαδεύσουν, ήταν καταλυτική.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε σύνδεση του επεισοδίου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Καρέ – καρέ διακρίνεται σε βίντεο – ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας η επίθεση των «νταήδων» στους τουρίστες στον Μυλοπόταμο, με αφορμή μια… προσπέραση στον δρόμο.

Στο βίντεο φαίνεται πως το όχημα των Κρητικών προσπάθησε να εμποδίσει το αυτοκίνητο των τουριστών και πως, όταν προσπάθησαν να το αποφύγουν, εκείνο τούς εμβόλισε με δύναμη με την όπισθεν, με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου των τουριστών.

Στο τέλος, οι τουρίστες φαίνονται ότι ξεφεύγουν, ενώ οι περαστικοί επεμβαίνουν για να σταματήσει το αγροτικό την τρελή πορεία του.

Mηνύουν τους τουρίστες

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και τις κατηγορίες που βαραίνουν τους δράστες.

«Η Κρήτη είναι “λεβεντογέννα”, και είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές που αμαυρώνουν την φήμη των Κρητικών. Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές θα διερευνηθούν από τις Αρχές και έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις όπως είδαμε, για 4 αδικήματα και ένα εκ των οποίων είναι η κατηγορία βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα. Θα διερευνηθεί εάν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα και εάν υπάρχουν η περίσταση είναι επιβαρυντική και σε αυτά τα αδικήματα», είπε αρχικά η κ. Βαρελά.

«Το ζήτημα είναι ότι ο τουρισμός είναι βαριά βιομηχανία μας. Είναι δικαίωμα των δικηγόρων να έχουν κάποια υπερασπιστική γραμμή, Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό και σε αυτό φαίνεται ότι υπήρξε επίθεση. Πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες για την οδηγική παιδεία, υπάρχουν ανήλικοι που οδηγούν χωρίς δίπλωμα. Η δικαιοσύνη θα αναλάβει την υπόθεση και θα κάνει τη δουλειά της», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS