Ναυάγιο στα Κύθηρα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρση 7 νεκρών

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρση 7 νεκρών

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης 7 αγνοουμένων από το ναυάγιο στα Κύθηρα. 

Δύτες του Λιμενικού ανέσυραν τα θύματα τα οποία και μεταφέρονται με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος», στο νεκροτομείο Καλαμάτας.

Την πρώτη αυτοψία έκαναν αργά το μεσημέρι οι δύτες, καθώς, όπως μετέδωσε ζωντανά ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, έπεσαν λίγο οι άνεμοι ισχύος ως και 7 Μποφόρ.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης κι ενημερώνονται με ειδική σύνδεση από το Λιμενικό.

‘Ηδη έχει συλληφθεί άντρας από τη Συρία, ο οποίος τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά. Εκτιμάται ότι ο δεύτερος διακινητής συγκαταλέγεται στους αγνοούμενους.

Κέρδος ενός εκατομμυρίου αποδίδεται στους διακινητές για το δρομολόγιο προς τις ιταλικές ακτές, που θεωρείται ως το πλέον επικίνδυνο. Διαρκεί έξι ημέρες με επικίνδυνη εναλλαγή καιρικών συνθηκών.

Την ίδια ώρα από τη Λέσβο, η ΕΡΤ μεταδίδει ότι «ούτε οι διασωθέντες δεν ξέρουν πόσα άτομα τελικά επέβαιναν, με τους διακινητές να τους οδηγούν μέχρι τη μέση της διαδρομής και να τους εγκαταλείπουν.

Από νωρίς το πρωί ειδική μονάδα υποβρύχιων αποστολών του Λιμεναρχείου διεξάγει έρευνες με ελπίδα για επτά επιζώντες και αγνοούμενους από 46 ως 53 σύμφωνα με μαρτυρίες.‘Ερευνες διαξάγονται και στα ορεινά του νησιού με ενδεχόμενο να έχουν κατευθυνθεί εκεί διασωθέντες του ναυαγίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ